Shoutbox Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Czesc mam prosbe wyczyta mi ktos te logi ? Czy wszystko usunal ? Czy teraz ja musze cos zrobic ? Nie moge wejsc na microsoft.com itp ani explorer internet nie dziala nic totalnie :/ a systemu nie posiadam w obecnej chwli da sie to naprawic jakos ? (((( Dzieki i pozdrawiam z gory pomoze ktos ? jeszcze tutaj logi Extras.Txt ComboFix.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Na początek zastrzeżenia: - Gdzie zgubiłeś główny log z OTL (otl.txt)? Exstras to log dodatkowy. - ComboFix użyty bez nadzoru zupełnie niepotrzebnie. Nie rób tego więcej. - Brak obowiązkowego loga z Gmer pod infekcje rootkit - Logi wklejaj opcją załączniki na forum, a nie do posta. Zmieniłem to za ciebie. - Nie pisz posta pod postem gdy nikt jeszcze nie odpisał. Jeśli chcesz coś wtedy dodać używaj opcji Edytuj w poprzednim poście. W kwestii logów: Niestety tu jest infekcja wirusem Sality, który zaraża wszystkie pliki .exe na dysku. Infekcja przeniesiona przez urządzenia przenośne np. pendrive. Wstępne leczenie: 1. Pobierz SalityKiller. Wykonaj nim skan powtarzany tyle razy, dopóki nie uzyskasz zwrotu zero zainfekowanych. 2. Pobierz Sality_RegKeys, ze środka uruchom plik SafeBootWinXP.reg, potwierdzając import do rejestru. 3. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files xrifk.pif /alldrives rcdiq.exe /alldrives wugaok.exe /alldrives :Commands [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 4. Uruchamiasz OTL ponownie (wszystkie opcje mają być zanaczonone na "Użyj filtrowania), tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL oraz Gmer. Daj też znać czy SalityKiller coś wykazał. Edytowane 6 Lipca 2012 przez picasso 6.07.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi