fear111 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Witam mam może niecodzienne pytanie czy udało by się jakoś obejść strone www aby głosować kilka razy to jest ta strona http://tydzienjezykow.pl/letswin.php/lista-prac?cat=gim&ord=?? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Na razie to strona ma przerwę techniczną... Odnośnik do komentarza
fear111 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 A będzie taka możliwość? Odnośnik do komentarza
m3mx Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Usuń ciasteczka i po sprawie. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 A będzie taka możliwość? A skąd ja mam wiedzieć, jeśli jeszcze nie dane mi było zobaczyć strony. Teraz twierdzi, że nie może połączyć się z bazą MySQL. Usuń ciasteczka i po sprawie. Miażdżąca większość stron z możliwością głosowania ma "nieco" większe zabezpieczenia, niż nadawanie ciasteczek. Oczywiście, zawsze może znaleźć się ktoś, kto napisze stronę tak, że będzie przechowywać hasła plain textem, a aktywne logowanie rozpoznawać po IP (wystarczy, że jedna osoba się zaloguje, a wszyscy za NAT-em mają dostęp do jej konta). Uwierz, znam przynajmniej kilka stron, które wciąż tak działają. Dopóki strona nie zacznie działać, nie ma sensu gdybać. Odnośnik do komentarza
fear111 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Głosowanie nie działa po usunięciu ciasteczek próbowałem wcześniej. EDIT: Strona już jest aktywna. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Dziwnie jakoś sprawdzałeś. Bierzesz Firefoxa, wchodzisz na swój projekt, prawym na stronę -> Informacje o stronie -> Uprawnienia -> Zapisywanie ciasteczek -> Blokuj. Mam dziwne wrażenie, że ktoś prędzej czy później połapie się w procederze, ale skoro przepuścili takiego bubla, no to hm... Odnośnik do komentarza
fear111 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Kurcze znowu nie działa to nic w nocy popykam ;D. Dzięnki za pomoc jak nie będzie działać to napiszę. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Powiem tak: normalnie bym tego nie publikował, bo w końcu to trochę nieuczciwe, ale skoro dotyczy Euro 2012 (nie lubię), języka niemieckiego (przez całe liceum wystrzegałem się jak ognia), a ktoś nie dopilnował takiej pierdoły, to im się należy. Nawiasem, obczaj taki program jak wget, ale już nic więcej nie powiem. Aha, to są oczywiście informacje podane w charakterze stricte edukacyjnym i nie odpowiadam za szkody (na przykład dyskwalifikację) nimi wywołane. Odnośnik do komentarza
fear111 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Mógłbyś podać mi link do tego programu nie mogę nigdzie znaleść. EDIT: Mam ten program ale nie mam zielonego pojęcia jak go używać. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Jak wpiszesz w Wiersz poleceń wget --help to dostaniesz pomoc. Ale już więcej nie pomagam, sam musisz do tego dojść. Odnośnik do komentarza
fear111 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 A istnieje PL wersia tego programu?? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Widziałem pod Ubuntu, nie wiem, czy jest w wersji dla Windows. Lokalizować posiadanego przeze mnie exe-ka mi się nie chce... Odnośnik do komentarza
fear111 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Widziałem pod Ubuntu, nie wiem, czy jest w wersji dla Windows. Lokalizować posiadanego przeze mnie exe-ka mi się nie chce... Jest wersja dla windows bo taką posiadam i działa. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Obsługiwany przez wiersz poleceń? Która wersja tak w ogóle? Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Gnu For Windows - WGET http://gnuwin32.sour...ckages/wget.htm Albo wersja instalacyjna, albo są dostąpne binaria, ale w tedy należy pobrać dependencies zip file libintl-2 libiconv-2 openssl Wypakować i biblioteki wkleić do katalogu BIN w Wget. W tedy program jest w PL, ale pojawiają się krzaczki w znakach i do dziś nie doszedłem, jak to poprawić. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi