Rafael Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Witam Mam system Windows 7 professional x86. Po kliknięciu na ikonkę Eksploratora Windows (którą mam przypiętą do paska) otwiera mi się nowe okno w kształcie widocznym zrzucie ekranu. Chciałbym, aby okno otwierdało się na całym ekranie - maksymalnie rozciągnięte (aby uzyskać taki efekt muszę kliknąć opcję "maksymalizuj" w prawym górnym roku okna). Niestety nie wiem jak ustawić taką funkcjonalność. Dodam, że raz na kilka dni uruchamiam na komputerze CCleanera (v.3.03.1343)- jeśli w tym programie należy odznaczyć jakąś funkcję (która być może jest odpowiedzialna za kształt okien) - proszę o taką informację. Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Po kliknięciu na ikonkę Eksploratora Windows (którą mam przypiętą do paska) otwiera mi się nowe okno w kształcie widocznym zrzucie ekranu. Chciałbym, aby okno otwierdało się na całym ekranie - maksymalnie rozciągnięte (aby uzyskać taki efekt muszę kliknąć opcję "maksymalizuj" w prawym górnym roku okna).Niestety nie wiem jak ustawić taką funkcjonalność. Brak takiej funkcjonalności statycznej / opcji sterującej w Windows 7. Windows 7 automatycznie zapamiętuje ostatni widok + pozycjonowanie folderu i tenże ładuje. Dla porównania temat: KLIK. Tak więc możesz: zresetować widoki folderów bazując na artykule MS, próbować po tym ustawić pożądany widok tego okna ręcznie, licząc na zapamiętanie. . Odnośnik do komentarza
Rafael Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Dziękuję za odpowiedź. Zastaosowałem rozwiązanie z resetem widoku folderów oraz ręcznym ustawieniu rozmiaru okna. Po czyszczeniu ccleanerem oraz resecie komputera rozmiar okna pozostał zgodny z ustawieniem ręcznym. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi