kaczakkkk Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Pisze bo stracilem cierpliwosc. Temat ogolny to zzuty stron www. Dla stron html /i tych dluzszych od ekranu - dzieki licznym dodatkom do Firefoksa lub SiteShoter / nie ma problemu. Softu jest mnostwo. Problem jest z zzutem stron xhtml / oczywiscie tymi dluzszymi od ekranu, tez / Probuje z kazdej strony i zapisuje mi jako xhtml - wtedy trace cala grafike /zdjecia, wykresy schematy/ Jak lub czym zapisac strone www wykonana w xhtml zeby kopia byla identyczna z oryginalem? Jeszcze jedna prosba, gdyby ktos wiedzial jak kopiowac z scribd.com !? Nie mam i nie chce miec konta na Facebook,u. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 MHTML? IE i Opera obsługują natywnie, Firefox poprzez wtyczki. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 XHTML FFv8 only. Szukam nadal bez efektu. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 No dobra, ale strony w xhtml też można zrzucić do MHTML. Kwestia tego, że zmienia się format i nieco kod strony, ale wygląda tak samo, no chyba, że masz jakieś super rozbudowane Ajaxowe witryny, generowane od zera JavaScriptem, jak na przykład Twitter - wtedy mogą być pewne problemy. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 W FF nie ma mozliwosci zzutu do MHTML. Chyba ze jakims narzedziem. Skutecznego dodatku tez nie moge znalezc. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Mozilla Archive Format lub UnMHT. Ja korzystam z tego drugiego. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Nooo poszlo - dzieki Mozilla Archive Format ! Jestem Ci winien juz pare porzadnych piw. Masz moze jeszcze jakiegos freeware "pewniaka" na sciaganie wszystkich ! www do pdf ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Robienie PDF-ów ze stron internetowych to większy problem, ja korzystam z PDFcreator. Wysyłam stronę do wydruku na wirtualną drukarkę i na podstawie wersji w PostScript ten program tworzy plik PDF. Trochę odbija się to na jakości zdjęć, ale da się ścierpieć. To archiwizowania zawartości stron przydaje się jeszcze WinHTTrack. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) To wlasnie WinHTTrack nie chcial zrobic mirroru strony xhtml. Mozna jeszcze probowac: WebRipper, getleft, ghttrack, Teleport-platny, SpiderZilla, Offline Explorer 3.9 Pro. Jedno z narzedzi on-line http://joliprint.com/ - wiele innych jak podane przez Ciebie dodatki do FF. Mam nadzieje, ze to koniec problemow na dzisiaj, dziekuje za skuteczna jak zwykle pomoc i pozdrawiam. Kaczakkkk Edytowane 3 Czerwca 2012 przez DawidS28 Ok, zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi