Barny3 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Witam Prosiłbym o sprawdzenie logów. Od jakiegoś czasu mam mocno zmulony komputer po uruchomieniu IE i po ostatnim skanowaniu Awira pokazała 27 ostrzeżeń, co prawda są to zablokowane pliki, ale pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. I jeszcze google pokazały ostanio dziwny komunikat, tzn. pokazało się hasło które trzeba było wpisać w celu weryfikacji czy to użytkownik wysyła zapytania czy robot. Było to przy szukaniu strony logowania banku. W załaczeniu logi z OTL i Awiry. OTL.Txt Extras.Txt AVSCAN-20120527-233600-7350CBEB.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Na pierwszy rzut oka nie widać tu nic szkodliwego. Zabrakło jednak obowiązkowego loga z Gmer pod infekcje rootkit. Uzupełnij ten log by sytuacja była pewna. Dodatkowo możesz wykonać skan za pomocą Malwarebytes Anti-Malware Odnośnik do komentarza
Barny3 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 OK dzięki daje log z Gmer log_03-06.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Log z Gmer też nie potwierdza infekcji. W takim razie kosmetycznie tylko użyj TFC - Temp File Cleaner aby opróżnić lokalizacje tymczasowe. Warto też zaktualizować Jave oraz IE do najnowszych wersji (to ważne): KLIK Odnośnik do komentarza
Barny3 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Uaktualniłem IE i Jave, chyba komputer działa juz troche lepiej. Dzięki za pomoc. Można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi