ayla Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Witam serdecznie Tego jeszcze nie było, zeby WinUpdate odmówiło współpracy... Objawia się to tak: Resetowanie komputera oczywiście nie pomaga. Nie wiem od kiedy tak, jest, bo dopiero kilka dni temu zwróciłam uwagę, że coś dawno nic się nie aktualizowało... Dzisiaj wystąpił też problem z automatyczną aktualizacją KIS - ręcznie wszystko poszło gładko. Dołączam raporty z OTL i SecurityCheck. Prosze o pomoc, bo google za wiele nie zdziałało... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Jaki jest stan i typ uruchomienia usług: 1. Usługa inteligentnego transferu w tle. 2. Windows Update. Odnośnik do komentarza
ayla Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Windows Update: nazwa: wuauserv PID: 700 opis: Windows Update status: running grupa: netsvcs Tego drugiego nie znalazłam, albo szukać nie umiem. Mam system po angielsku i nie znalazłam niczego w stylu smart transmission/ background transmission etc. Może po angielsku to się jakoś dziwnie nazywa (albo nasi dziwnie przetłumaczyli), albo coś mi wyłączyło/schowało tę usługę? Może trzeba maszynę pod kątem szkodników poskanować? General nie wszystko działa normalnie, tylko ten WinUpdate oszalał... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Szukaj tych i takie mają mieć ustawienia: Odnośnik do komentarza
ayla Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 No to mam tak samo. Nie dało się w jednym kawałku, bo pomiędzy mam z pieć razy więcej usług niż Ty, Wiesławie... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Spróbuj odinstalować testowo KIS korzystając z firmowego deinstalatora. EDYTA Poczytaj również tematy w dziale Tutoriale. Czy usługa System zdarzeń z COM+ jest uruchomiona i start na Automatyczny? Tematy pomocne: https://www.fixitpc.pl/topic/1230-problematyka-windows-update/ https://www.fixitpc.pl/topic/1515-blad-windows-update-80246008-w-windows-7-fix/ Edytowane 3 Czerwca 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Masz płytę główną na chipsecie INTEL-a?? Odnośnik do komentarza
ayla Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zabrałam się za to dziś, bo jak zerknęłam do Tutoriali, to było tego dużo. Zrobiłam część z fixem rejestru, jednakże na pozyskaniu oryginalnego, czystego pliku usługi sppsvc utknełam, gdyż płyty instalacyjnej win7 nie mam (mam tylko to takie co do laptopów dają). W związku z utknięciem, wywaliłam eksperymantalnie KISa i WinUpdate zaczęło działać... To znaczy, ze coś ten KIS psocił, tylko co? W ustawieniach firewalla miał dopuszczać WinUpdate... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Skoro znasz winowajcę i chcesz nadal mieć KIS`a to chyba konieczna jest konfiguracja Firewalla. Ale pisałaś, że chyba stało się to po aktualizacji KIS`a a to jest dziwne. Czy KIS ma opcję Przywróć ustawienia fabryczne lub coś podobnego? Odnośnik do komentarza
ayla Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Pewnie ma, ale już poleciał. Chcę go mieć, bo w końcu nie po to kupiłam, żeby teraz w śmieciach się znalazł. Zainstaluję na próbę i zobaczymy co będzie. To się stało nie wiem kiedy, po prostu w pewnym momencie zaczęło mi podpadać, że coś winda się nie aktualizuje... a kilka dni temu KIS miał tez problem z automatyczną aktualizacją, ręczna się udała. Pewnie ten błąd z WinUpdate pojawił się wcześniej, ale kiedy to już sam Rejestr wie Edit: Naprawione To znaczy nie wiem czy na stałe, na razie działa. KISa udało się zainstalować za drugim razem dopiero - za pierwszym pluł się, że plik czarnej listy kluczy ma uszkodzony... wywaliłam, zainstalowałam raz jeszcze - teraz ładnie się poaktualizował i chodzi. WinUpdate też działa (naściągał aktualizacji). Ogólnie to dziwne z tym KISem. Kiedy weszłam do tutoriali, znalazłam tekst picasso odnośnie problemów z usługą Software Protection (sppsvc), miałam ją w ogóle wyłączoną, więc pomyślałam, że to to. Porobiłam co trzeba, łącznie z zaimplementowaniem fixu do rejestru, ale nic nie dało, dopiero jak KIS poleciał, WinUpdate ruszył. A teraz działa razem z KISem... Edytowane 4 Czerwca 2012 przez ayla Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi