kris846 Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Witam ponownie; Niestety kolejny raz ten sam problem, tym razem na karcie SD. Prawdopodobnie pozostałość po podobnych problemach sprzed kilku miesięcy. Będę wdzięczny za pomoc! ps: co to za cholerstwo? listing.txt OTL.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Podstawowe pytanie: czy karta SD była podpięta podczas robienia raportu z USBFix i czy to jakoby dysk o oznaczeniu: G:\ -> Removable drive # 4 Gb (600 Mb free - 16%) [] # FAT32 Jeśli tak, USBFix nie widzi w ogóle zawartości tego urządzenia, nie można przeprowadzić ani diagnostyki ani usuwania ręcznego. Klaruje się format SD. PS. Dodałeś tylko log OTL Extras a nie główny. . Odnośnik do komentarza
kris846 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Tak, to dokładnie to urządzenie Na nośniku znajdują się pliki wideo w formacie mp4, dające odtworzyć się po włożeniu karty do kamery. Po włożeniu karty do adaptera i podpięcia do komputera, widoczne są jedynie skróty do katalogów. Czy jest szansa na ich odzyskanie? OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Po włożeniu karty do adaptera i podpięcia do komputera, widoczne są jedynie skróty do katalogów. Jeżeli zawartość urządzenia jest widzialna przez Mój komputer, to: 1. Po pierwsze, by widzieć wszystko na urządzeniu, należy w Windows skonfigurować wszystkie opcje widoku w Mój komputer > Narzędzia > Opcje folderów > Widok: zaznacz Pokaż ukryte pliki i foldery + odptaszkuj Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego. 2. Po drugie, skróty LNK skasuj ręcznie (to są tylko skróty a nie zawartość właściwa), a jeżeli powyższa akcja ujawni ukryte obiekty właściwe, to sprawdź czy zawartość urządzenia widzi linia komend cmd, a komendy do przeprowadzenia (po każdej ENTER) to: ---- Przejście na dysk komendą G: ---- Lista zawartości komendą dir /s /a G:\ ---- Ściąganie atrybutów ukrycia: attrib /d /s -s -h G:\* . Odnośnik do komentarza
kris846 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Katalogi faktycznie były ukryte, linia komend cmd pokazała zawartość urządzenia. Jedynie ze ściąganiem atrybutów ukrycia mi nie idzie;/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Jedynie ze ściąganiem atrybutów ukrycia mi nie idzie;/ Przepraszam, to moja wina. Z rozpędu dopisałam nie ten parametr co trzeba. Już poprawione w poście powyżej. Komenda do wklejenia: attrib /d /s -s -h G:\* Odnośnik do komentarza
kris846 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Zrobione! Po raz kolejny powiem.... JESTES WIELKA:) Dziekuje bardzo za pomoc! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi