normi Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Witam, problem jest taki, że dźwięk na youtube 'idzie' w dobrym tempie, a wideo jest spowolnione i opóźnione. Jednak ten sam filmik tu: http://www.linguatrek.com/blog/2012/04/vlog-naturalna-nauka-języka-bez-nauczyciela działa normalnie, bez opóźnienia, a tu: z opóźnieniem. Windows xp, AV - Avast. Jakieś propozycje? Dziękuje z góry i pozdrawiam. Ps. Wybaczcie za styl. Pisane tak na szybko, na 'chłopski rozum' ;p Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Jaki to sprzęt, jakieś szczegóły? Podejrzewam, że masz po prostu za słaby sprzęt, a domyślnie włączone HD bezpośrednio na youtube - wystarczy kliknąć na ikonę trybika w oknie odtwarzacza i przestawić na 480p. Odnośnik do komentarza
normi Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 No rzeczywiście, troche za mało szczegółów. A więc: Jakiś czas temu system zaczął mi się sypać, potem to opóźnienie, więc zrobiłem formata. Wszystko się naprawiło, a opóźnienie zostało. Na linuksie live CD opóźnienia nie ma. Teraz zauważyłem że przy 240p dopiero nie ma opóźnienia, a kiedyś nawet przy HD nie było. Odnośnik do komentarza
hom3r Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Spróbuj przeczyścić CCleanerem Odnośnik do komentarza
normi Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 To już zrobiłem. Odnośnik do komentarza
hom3r Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Korzystałeś z innych przeglądarek?sprawdzałeś czy jest tak samo? Odnośnik do komentarza
normi Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 To również próbowałem. To samo. Zapomniałem dodać, że to nie tylko na youtube, ale ogólnie, na każdej stronie wyświetlającej jakiś film. Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Skoro na Linuksie działa dobrze, to czy masz najnowsze sterowniki karty graficznej? Dodatkowo, czy flash player jest najnowszy? Odnośnik do komentarza
normi Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zainstalowałem jedno i drugie i dalej nic. A możliwe, że to wina dysku, albo AV? Odnośnik do komentarza
rempak Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 dokładnie mam ten sam problem z synchronizacja. To chyba kwestia rozdzielczości monitora bo mam ustawione 1920x1080i . Ale muszę taka mieć by wyświetlać na TV. Z dysku lepiej bo programem można skorygować opóźnienie. Ale nieraz to 0,5 sec się opóźnia. Flash Player powinien mieć taka opcje wbudowana do regulacji. Filmy chodzą w miarę ale teledyski to porażka. Jest jakiś inny sposób na ten problem? Moj sprzet to : Geforce GTS250 zasilak chiftek400W Proc. Quad6600 2.4 Plyta: Msi G41M-P26 Karta dzwiekowa Asus Xonar Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi