andrew0803 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Mam skaner Plustek optic slim 2400. Pod win XP działał doskonale i byłem bardzo zadowolony. Po wgraniu win 7 32 bit nie mogę go zainstalować. Może ktoś ma do tego skanera sterowniki , byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
ILP Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 http://www.plustek.pl/wsparcie_techniczne Skanery płaskie-Opticslim 2400+ nie działają? Odnośnik do komentarza
andrew0803 Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Niestety nie Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Zainstaluj sobie na VirtualBoxie XP i korzystaj z tego starocia. Odnośnik do komentarza
andrew0803 Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Xp ka mam zainstalowanego na innej partycji, ale jest to kłopotliwe. A jeżeli chodzi o tego "starocia" , to muszę Ci powiedzieć że doskonale się sprawuje , dając bardzo dobre scany więc nie wiem dlaczego miałbym go wymieniać? Żeby mieć nowszy? Absurd... pzdr Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 muszę Ci powiedzieć że doskonale się sprawuje , dając bardzo dobre scany więc nie wiem dlaczego miałbym go wymieniać? Żeby mieć nowszy? Absurd... pzdr Sterów do W7 nie ma. I nie bedzie. Pozostaje kłopotliwe uzywanie. pozdro Odnośnik do komentarza
danonek Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 co wy gadacie, przed chwila na swoim windowsie 7 zainstalowalem plusteka 2400 ( tak 2400 a nie 2400 plus) i dziala tak samo jak dzialal na xpeku. Jesli ktos bedzie zainteresowany to niech tu napisze to powiem jak trzeba uruchomic sterownik Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 danonek, jak masz recepte to podaj. Nie uzywam skanera więc opieram sie na ogólnych informacjach dostepnych w sieci. Wszelkie nowości są mile widziane. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Wzajemne dogryzanie sobie usuwam. danonek - jeśli możesz, to napisz jak rozwiązałeś problem. A co do tematu: http://www.hamrick.com/ Widzę jeszcze coś takiego, ale nie mam pojęcia, czy działa. Nawet nie pobierałem, żeby zawartość .inf sprawdzić. http://driverscollection.com/?H=OpticSlim%202400%2B&By=Plustek&SS=Windows%207 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) Wzajemne dogryzanie sobie usuwam. Dawid, na litość boską. Ja nikomu nie dogryzam. Jak gościu zna rozwiązanie niech poda. Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez DawidS28 No dobra... Machnąłem o jeden post za dużo. Przywracam. Odnośnik do komentarza
danonek Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Witam, wiec po kolei: 1. Sciagamy stery pod windows XP. U mnie ten folder ma nazwe: 7125-V320E 2. Rozpakowanie 3. Na celownik bierzemy plik INSTAL 4. Klikamy prawym przyciskiem i wchodzimy w wlasciwosci 5. Zakladka ZGODNOSC 6. Wybieramy opcje uruchomienia programu w zgodnosci w windows XP z dodatkiem SP2 7. akceptujemy, uruchamiamy przechodzimy przez proces instalacji 8. uruchamiamy ponownie, w trakcie wlaczania podlaczamy skaner 9. jak juz sie uruchomi ponownie to wyskoczy komuniakt z instalacja oprogramowania sterownika to klikamy pomin uzyskiwanie sterownika ze strony win update 10. chwilke czekamy, na pulpiecie pojawia sie folder plustek'a, klikamy action manager i cieszymy sie dzialajacym skanerkiem Pozdrawiam, Danonek PS osobiscie mam winde 7 prof, na innych tez powinno smigac Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 osobiscie mam winde 7 prof, na innych tez powinno smigac Jeśli autor tematu ma wersje Profesional lub Ultimate to ma również opcje trybu zgodności. Inne wersje tego nie mają 4. Klikamy prawym przyciskiem i wchodzimy w wlasciwosci5. Zakladka ZGODNOSC 6. Wybieramy opcje uruchomienia programu w zgodnosci w windows XP z dodatkiem SP2 i tu może być problem. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Jeśli autor tematu ma wersje Profesional lub Ultimate to ma również opcje trybu zgodności. Inne wersje tego nie mają Posiadacz Windows 7 Home Premium SP1 x64 pozdrawia i uprzejmie prosi o sprawdzanie podawanych informacji: Wersje Professional i Ultimate mają tryb XP, czyli de facto maszynę wirtualną, a to jest zupełnie inne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 @DawidS28 Tak, takie coś jest na W7HP, pewnie się różni od tego na Pro i Ult. Taki tryb zgodności jest też w XP. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 No, ale jest i z doświadczenia wiem, że działa. Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Tak działa Tylko na jakiej zasadzie? Bo podobno wyższe wersje uruchamiają daną aplikację w wirtualnym XP czy innym systemie, a przecież systemy te (tzn W7HP i wyższe) niezbyt różnią się rozmiarami. Nie znam się na tym, jedynie mogę potwierdzić, że działa u mnie. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Ale ustawienia zgodności, a tryb XP to są dwie różne rzeczy. W7HP nie ma trybu XP i tu się zgadzam. Tylko, że jest on maszynką wirtualną, a danonek opisuje tutaj tryb zgodności i zgodnie z moją wiedzą, w każdej wersji W7 działa on tak samo. Odnośnik do komentarza
andrew0803 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Przesiadłem się na win 8. Zainstalowałem VueScan i skaner hula jak się patrzy Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi