19normalny89 Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam Jest gdzieś w sieci POLSKA lista procesów w Win7 i opisane co dany proces robi i czy można go wyłączyć ? Co prawd w services.msc jest opis ale dosyć niezrozumiały w większości dla użytkownika zwykłego. np: "Machine debug manager" "Usługa menadżer sieci lokalnej", "Usługa autowykrywania serwera proxy w sieci Web WinHTTP" (nie korzystam z proxy wiec mogę wyłączyć ? ) "Logowanie pomocnicze" "Rozpoznawanie lokalizacji w sieci" "Usługa listy sieci" "Pomoc IP" "Klient DHCP" 'Pliki trybu OffLine" Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam Jest gdzieś w sieci POLSKA lista procesów w Win7 Jesteś bardzo wybredny .Zobacz ten artykuł KLIK niemniej stosujesz go na własną odpowiedzialność.Wiem z doświadczenia że czasem zdarzają się niedociągnięcia w tego typu poradnikach nieprzyjemne w skutkach. Moja sugestia.Nie zmieniaj ustawień domyślnych tych usług.Win 7 to naprawdę bardzo dobry wydajny system i nawet jeśli masz kilka zbednych włączonych usług to ich wpływ na wydajność jest relatywnie niewielka.Jeżeli masz problem z wydajnością to lepiej się przyjrzeć zainstalowanym programom,sterownikom i sprzętowi jaki posiadasz Odnośnik do komentarza
19normalny89 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Taaa, 50 procesów z czego 20 potrzebnych Dzięki za link, popatrzę sobie Edit Ciekawe jest ze gdy wyłączę bufor wydruku to nie ma dźwięku w win7 :| Oo i Zasilanie też ma coś do dźwięku.. jakie to chore. Dam sobie spokój. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi