cxo123 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Witam a mienowicie mój problem polega na tym ze chciałem postawic sobie nowy system nie tracąc danych po uruchomieniu instalatora wyskakuje taki komunikat Nie można wykonać uaktualniania systemu Windows z powodu następujących problemów. Anuluj uaktualnienie, wykonaj poszczególne zadania, a następnie uruchom ponownie uaktualnienie, aby kontynuować. Bieżąca wersja systemu Windows jest nowsza niż wersja, do której próbujesz uaktualnić. System Windows nie może zakończyć uaktualnienia. Nie można uaktualnić z 64-bitowej wersji systemu Windows do wersji 32-bitowej. Aby wykonać uaktualnienie, uzyskaj wersję 64-bitową dysku instalacyjnego lub przejdź do trybu online, aby dowiedzieć się, jak zainstalować system Windows 7 i zachować swoje pliki oraz ustawienia. Nie można uaktualnić z 32-bitowej wersji systemu Windows do wersji 64-bitowej. Aby wykonać uaktualnienie, uzyskaj wersję 32-bitową dysku instalacyjnego systemu Windows. Zaznaczam ze jest to ta sama płyta z której był instalowany win 7 wczesniej na kompie . Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Zapewne instalujesz wersję RTM na wersję zaktualizowaną do Service Pack 1, nic w tym dziwnego - szczegóły takiej nakładkowej instalacji masz w tym temacie. Odnośnik do komentarza
cxo123 Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Zapewne instalujesz wersję RTM na wersję zaktualizowaną do Service Pack 1, nic w tym dziwnego - szczegóły takiej nakładkowej instalacji masz w tym temacie. a czy samo odistalowanie sp1 pomoże? Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Nie zaszkodzi spróbować - tylko w jakim celu chcesz to przeprowadzić reinstalację systemu, jakie są przesłanki? Odnośnik do komentarza
cxo123 Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Jest duzo zgubionych plików s systemie Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Jest duzo zgubionych plików s systemie Nie wynikają z jakiejś obecnej w systemie infekcji? Jeśli tak, nakładkowa reperacja niestety może nie pomóc - lub pomóc krótkotrwale. Zainteresuj się ogłoszeniami oraz przypiętymi tematami w dziale pomocy doraźnej. Odnośnik do komentarza
cxo123 Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Juz przerabiałem ten dział tez myslałem ze to wirus no ale narzędzia nic nie znalazły Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Faktycznie, nie zwróciłem uwagi na założone przez Ciebie wątki - cóż, nie zastanawiaj się długo i zabierz się za odinstalowywanie, skoro i tak na chwilę obecną, z systemem niewiele można zrobić. Odnośnik do komentarza
cxo123 Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Pojawił sie kolejny problem bo w panelu ster dalej w zainstalowane aktualizacje nie wyświetla dodatku sp 1 Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Poszukaj na liście: KB976932 Odnośnik do komentarza
cxo123 Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 pisałem wyżej ze nie ma tego dodatku na liscie a we właściwościach moj komputer pokazuje dodatek sp 1 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Witam a mienowicie mój problem polega na tym ze chciałem postawic sobie nowy system nie tracąc danych po uruchomieniu instalatora wyskakuje taki komunikatNie można wykonać uaktualniania systemu Windows z powodu następujących problemów. Anuluj uaktualnienie, wykonaj poszczególne zadania, a następnie uruchom ponownie uaktualnienie, aby kontynuować. Bieżąca wersja systemu Windows jest nowsza niż wersja, do której próbujesz uaktualnić. System Windows nie może zakończyć uaktualnienia. Dlaczego wybierasz opcję upgrade a nie Custom? Upgradem nie robi sie czystej instalacji. Jedno przeczy drugiemu. Komunikat jak najbardziej jest na miejscu. Poza tym nie ma mozliwości upgradu z wersji 32bit na 64. Upgrade jest możliwy w ramach jednej architektury, oraz z starszego systemu na nowszy. Np z Visty do Windows7. Ale architektura musi być zgodna. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 pisałem wyżej ze nie ma tego dodatku na liscie a we właściwościach moj komputer pokazuje dodatek sp 1 + Zaznaczam ze jest to ta sama płyta z której był instalowany win 7 wczesniej na kompie Jest możliwe, że wyczyściłeś zapasowe kopie instalacyjne dodatku SP1 (np. uruchamiając narzędzie oczyszczania dysku lub jakiś program przeprowadzający tę komendę), co całkowicie uniemożliwia deinstalację SP1. W takiej sytuacji potrzebny jest nośnik Windows 7 ze zintegrowanym SP1. Możesz zrobić sobie duplikat płyty instalacyjnej integrując w nim SP1 na bazie WAIK i jednego z programów nakładkowych np. Win Integrator: KLIK. Dlaczego wybierasz opcję upgrade a nie Custom? Upgradem nie robi sie czystej instalacji. Jedno przeczy drugiemu. Komunikat jak najbardziej jest na miejscu. Bo też i jemu nie chodzi o "czystą instalację", tylko o zachowanie danych ("chciałem postawic sobie nowy system nie tracąc danych"). In-place upgrade jest techniką reperacji aktualnego Windows, czysta instalacja nie. . Odnośnik do komentarza
cxo123 Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 (edytowane) Postanowiłem pobrac jaki kolwiek system z sp 1 i spróbować naprawy znalazłem coś takiego [edytowane] Windows_7_SP1_IE9_[PL]_Wszystkie_wersje_x86x64 Poza tym nie ma mozliwości upgradu z wersji 32bit na 64. Upgrade jest możliwy w ramach jednej architektury, oraz z starszego systemu na nowszy. Np z Visty do Windows7. Ale architektura musi być zgodna. Pisałem ze jest to ta sama płyta win 7 x64 Edytowane 28 Maja 2012 przez picasso Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Postanowiłem pobrac jaki kolwiek system z sp 1 i spróbować naprawy 1. Powiedz mi po co chcesz pobierać płyty z torrent (nie wiadomo czy nie ma w nich "niespodzianki"), które na dodatek nie są wcale czystym instalatorem Windows (bo zintegrowany IE9 + wszystkie edycje x86 / x64 złączone na jednej płycie mówią, że grzebano w źródle), skoro masz własną płytę i wystarczy zrobić sobie kopię z dointegrowanym SP1? A podawanie na forum linków do nielegalnych materiałów zabronione. Wymazuję. 2. Poza tym, może nam objaśnij po co Ci ta naprawa Windows, co się dzieje, że chcesz iść w tak radykalne przeładowanie plików: Jest duzo zgubionych plików s systemie ... tzn. rozwiń wątek "zagubionych plików", gdzie to się pokazuje / jak, bo tu nie ma na razie żadnych informacji wskazujących naturę problemu. Założyłeś na forum wcześniej jeden temat z raportami, a problem był kompletnie odległy (BSOD z powodu sterownika PC Tools). Pytam więc, co za nowe problemy się pojawiły? PS. I proszę stosuj opcję "Edytuj", jeżeli nikt jeszcze nie odpisał, a chcesz dodać informacje. Posty sklejam. . Odnośnik do komentarza
cxo123 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Ok juz sobie poradziłem zrobiłem kopie i doinstalowałem sp 1 dzieki za rady . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi