Skocz do zawartości

Win32/Ponmocup.CI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moje kłopoty zaczeły się jakieś 2 tygodnie temu. Wszystkie linki z google zaczeły być redirect'owane na inne strony tak do 3 kliknięć na nie, komputer zamula i nie mogłem włączyć Security Essentials. W końcu po poszukiwaniach okazało się, że tylko ESET może znaleźć trojana ale nie kasuje go z komputera. Mój trojan to Ponmocup.ci a znalazłem cokolwiek tylko o Ponmocup.aa.

Proszę o pomoc w usunięciu tego tołatajstwa z kompa.

Logi z OTL 64 bity w załączniku.

ścieżki:

C:\Users\ServiceCompact\AppData\Local\Temp\NOD300D.tmp

C:\Users\ServiceCompact\AppData\Local\Temp\NOD75FB.tmp

Próbowałem coś zrobić w Combofixie ale nie znam tego programu i nic nie pomogło.

Bardzo proszę o Pomoc.

Pozdrawiam

Extras.Txt

OTL.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

z raportu OTL nic nie wynika, brak widocznych oznak Ponmocup. Skoro używałeś ComboFix, to musisz przedstawić log który utworzył (C:\ComboFix.txt). Poza tym, ComboFix pobrany z niewłaściwego źródła:

[2012/05/22 13:24:42 | 004,501,379 | R--- | C] (Swearware) -- C:\Users\ServiceCompact\Desktop\ComboFix_www.INSTALKI.pl_.exe

Serwis nie ma autoryzacji na hostowanie kopii. Często nie nadąża nawet z aktualizacjami narzędzia i już były na forum przypadki, że kopia z Instalek miała status "wygasłej", podczas gdy oryginalne linki podawały najnowszą wersję. Na przyszłość, jedyne wiarygodne linki to te podane w przyklejonym: KLIK.

Przy okazji, aktualnie system jest maksymalnie przeciążony antywirusami, pracują równoległe aż trzy: MS Security Essentials, Avira i Ad-aware. Dwa z nich należy odinstalować.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...