exponat1801 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witam Zakupiłem ostatnio telewizor Philips 40PFL5606H i zechciałem go podłączyć do swojego laptopa HP Paviilion dv6500 oraz wiekowego kina domowego Panasonic SA-HT 525. I tu pojawił się problem . Jako że moje kino domowe nie posiada wyjścia HDMI chciałem zrobić to w ten sposób tj. podłączyć laptopa z telewizorem kablem hdmi-hdmi, a telewizor z kinem kablem scart-scart i rozkoszować się dźwiękiem 5.1. Jednakże, dźwięku w ogóle nie było. Próbowałem przestawiać w ustawieniach komputera, mimo to nie dało to żadnego efektu. Jedyne co udało mi się osiągnąć to "pociągnąć" dźwięk z laptopa do kina poprzez kabel jack-chinch ale uzyskałem dźwięk 2.1 . Macie może jakieś sugestie jak poradzić sobie z tym problemem? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Adriano2747 Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 twoja karta dźwiękowa z tego co widzę nie ma wyjścia 5.1 tylko stereo karta graficzna nie obsługuje dźwięku przez hdmi. sam taką miałem w pc. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 (edytowane) Zacznijmy od historii forum ---> http://www.fixitpc.p...__fromsearch__1 Edytowane 22 Maja 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi