picasso Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Wykonałem wszystko (prawie) jak zalecałaś, z wyjątkiem jednej ścieżki C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\LocalLow\Sun\Java\Deployment\cache\6.0 w której jest 60 folderów do których trzeba nadać uprawnienia. Czy jest możliwość zrobienia tego automatycznie? Nie zadawałam tu automatycznego resetu uprawnień dlatego, że w innych tematach to okazało się nieskuteczne i skończyło się i tak na ręcznym. Można zrobić inaczej, gdyż ten katalog nie jest ważny (cache Java): zbootuj z płyty Kaspersky Rescue Disk (płyta pomija uprawnienia Windows) i za pomocą menedżera plików usuń cały katalog C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\LocalLow\Sun. Przypadkiem zajrzałem do właściwości cmd i oto co zobaczyłem: rys. poniżej. Czy jest to niepokojące? Wyświetla się tu SID nieznanego konta S-1-5-21-2832593597-82593854-3999562208-1006. SID Twojego konta w tym systemie to S-1-5-21-2907328465-675054942-1606570992-1001. Czy tu przypadkiem nie było wcześniej jakiegoś drugiego konta użytkownika, które zostało po prostu usunięte? Zaglądałem dlatego,że w stacjonarnym chciałem uruchomić cmd.exe jako administrator i nie mam takiej opcji. Zakładać nowy wątek odnośnie stacjonarnego, czy ciągniemy dalej w tym? Przeznacz na to nowy temat w dziale Windows. . Odnośnik do komentarza
adaman Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Drugiego konta nie było, na drugiej partycji jest zainstalowana Vista. Czy z poziomu Visty,albo Linuxem CD usunę ten katalog? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Drugiego konta nie było, na drugiej partycji jest zainstalowana Vista. Czy z poziomu Visty,albo Linuxem CD usunę ten katalog? - To może to "nieznane konto" to jest konto z systemu Vista (jeżeli uzyskiwano dostęp między systemami), konto wygląda na możliwe do usunięcia w spisie kont dopuszczonych. - Nie, z poziomu Vista nie usuniesz tego katalogu, problemem będą nadal uprawnienia. Dlatego właśnie podałam płytę Linuxową, która omija uprawnienia = Kaspersky Rescue Disk. . Odnośnik do komentarza
adaman Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Katalog Sun usunąłem przez Ubuntu LiveCD, a gdzie znaleźć spis kont dopuszczonych? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 a gdzie znaleźć spis kont dopuszczonych? Przecież masz to na pokazanym obrazku z Właściwości skrótu: SYSTEM + Administratorzy + Ania, usuwasz na liście "Konto nieznane". . Odnośnik do komentarza
adaman Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Wielkie dzięki, temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi