K3RTO Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 W jaki sposób ustawić etykietę odsyłacza tak, aby rozpoczynała się ona małą literą? Ponadto musi ona zostać zachowana po aktualizacji pola. Dla przykładu poniżej w cytowanym tekscie jest etykieta "Tab." Chciałbym, aby było "tab." Moduł osiowy zaokrągla się do wielkości m, mm zgodnej z PN (Tab. 15). Odnośnik do komentarza
K3RTO Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Drodzy koledzy, poratujcie odpowiedzią. Czy naprawdę nikt z Was nie chce mi pomóc? Odnośnik do komentarza
student Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Drodzy koledzy, poratujcie odpowiedzią. Czy naprawdę nikt z Was nie chce mi pomóc? nawet nie mam pojęcia o co chodzi a nie da się aby była mała przy jej ustawianiu? a zmiana "T" na "t" na odsyłaczu coś robi? jak ci tu nikt nie pomoże to może spróbuj na zapytaj np.? Odnośnik do komentarza
K3RTO Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Na innym forum zaproponowano mi to samo, ale nie o to mi chodzi. Podpis do tabelki musi rozpoczynać się wielką literą czyli "Tab." Natomiast odsyłacz do podpisu musi być pisany małą. Gdy utworzę podpis (etykietę) "tab." i w tekście ręcznię edytuję go na "Tab." to po aktualizacji pola odsyłacza, nazwa odsyłacza zmienia się na tą z wielką literą. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi