Skocz do zawartości

qooqlle problem..

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Qooqlle nie chce się usunąć z przeglądarek, gdyż w starcie systemu jest zaplanowany proces tej infekcji, który rekonstruuje wszystkie preferencje.

1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:Files
C:\ProgramData\jushed.exe
C:\ProgramData\nircmd.exe
C:\ProgramData\timerxfile
C:\ProgramData\datesavefile
C:\ProgramData\varsavefile
C:\ProgramData\operaprefs.ini
C:\Users\arcon\AppData\Local\jushed.exe
C:\Users\arcon\AppData\Local\Codecs.exe
C:\Users\arcon\AppData\Local\nircmd.exe
C:\Users\arcon\AppData\Local\operaprefs.ini
C:\Users\arcon\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\iu0g45d2.default\searchplugins\askcom.xml
C:\Users\arcon\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\iu0g45d2.default\searchplugins\yahoo-zugo.xml

:Reg
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"jushed"=-
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"Start Page"="about:blank"
[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0388404D-6072-4CEB-B521-8F090FEAEE57}]
[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{5356DA8A-364F-4806-BA09-3B0C661BC613}]

:OTL
FF - prefs.js..keyword.URL: "http://klit.startnow.com/s/?src=addrbar&provider=&provider_name=yahoo&provider_code=&partner_id=693&product_id=741&affiliate_id=&channel=&toolbar_id=200&toolbar_version=2.4.0&install_country=PL&install_date=20120112&user_guid=5FF4A49A86814E7CB42D0C8207C71272&machine_id=ff91a49e7f55e6991d81425ed41a6f25&browser=FF&os=win&os_version=6.1-x64-SP1&q="
O2 - BHO: (StartNow Toolbar Helper) - {6E13D095-45C3-4271-9475-F3B48227DD9F} - Reg Error: Value error. File not found

:Commands
[emptytemp]

Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i otrzymasz log z wynikami.

2. Uruchom AdwCleaner i zastosuj w nim opcję Delete.

3. Wygeneruj do oceny nowy log z OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz logi z wynikami usuwania otrzymane w punkcie 1 oraz 2.

.

Zrobiłem jak pisałes tylko nie zapisałem plików z 1 i 2 kroku ale myślę że będzie ok:)

Logi są na dysku: log z usuwania OTL w katalogu C:\_OTL, zaś z usuwania AdwCleaner wprost na dysku C. Dołącz je.

PS. pisałam.

.

Edytowane przez picasso
28.06.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...