Misiumaster Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Okej, a więc opiszę sytuację. Koledze zepsuł się komputer i chciałem przeinstalować system ( Windows XP ). Ustawiłem bootowanie na CDROM, niestety płyta ( oryginalna ) z Xp się nie bootuje. Kolega ma 2 napędy, 1 nie działający i drugi działający. Płyte wkładam do drugiego niestety to nic nie pomaga. W biosie mam w kategorii Standard CMOS Features taki uład IDE : IDE Channel 0 Master [sT380215A] -||- Ale nie Master tylko Slave [None] IDE Channel 2 Master : [sT3160815AS] 2 slave [None] i jest jeszcze 3 ale tam [None] Bootowanie jest ustawione tak : First CDROM Second LS120 Third Hard disk Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Kolega ma 2 napędy, 1 nie działający i drugi działający. Odłącz fizycznie ten czerwony. W biosie mam w kategorii Standard CMOS Features taki uład IDE :IDE Channel 0 Master [sT380215A] -||- Ale nie Master tylko Slave [None] IDE Channel 2 Master : [sT3160815AS] 2 slave [None] i jest jeszcze 3 ale tam [None] Lepiej pokaż zdjęcie. Bootowanie jest ustawione tak :First CDROM Second LS120 Third Hard disk Wywal LS120. Płyta wogóle startuje na innym kompie? A może zdradzisz tajemnicę związaną z konfigiem tego kompa? Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Przepraszam za nie obecność. Fizyczne odłączenie niedziałającego napędu podziałało dziękuję za pomoc. można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi