Anonim11 Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 (edytowane) Witam. Mam problem. Mianowicie chodzi o przeglądarkę i jej kursor. On dziwnie się zachowuję, bo mogę wszędzie go postawić pomiędzy literami. Np. w wyrazie "temat" czy "ankieta". Wcześniej tak nie miałem. Przeskanowałem Antivirem dyski. Wykrył 4 podejrzane pliki, z czego 2 były z Enemy Territory(moda). Spodziewałem się już normalnego działania kursor. Jednak jest tak samo. Więc proszę was o pomoc. Poniżej dam wszystkie logi. OTL-a kazałem, by przeskanował pliki młodsze niż 30 dni. Przed chwilą czekając na wiadomość o rejestracji, Outlook Office nie mógł się połączyć, ponieważ przychodziła jakaś inna wiadomość lub ktoś inny ją obsługiwał - mniej więcej taką wiadomość otrzymałem, więc boję się, że znów zawieszą internet i będę musiał się dodzwaniać do niemiłej obsługi serwerowni. OTL.txt - http://wklej.org/id/363504/ Extras.txt - http://wklej.org/id/363506/ Gmer.log - http://wklej.org/id/363507/ info.txt - http://wklej.org/id/363509/ log.txt - http://wklej.org/id/363510/ PS. Patrząc tak pobieżnie w logu OTL zauważyłem port m.in. sexlinks.com. Nie przypominam sobie, abym wchodził na coś takiego:P System: Windows MX7F SP3 32-bit Edytowane 12 Lipca 2010 przez Landuss Logi nie wykazują infekcji, temat zmienia dział Odnośnik do komentarza
Anonim11 Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Przepraszam, że post pod postem, ale na pewno nie ma żadnych syfów? A to miganie mnie męczy, kiedyś tak nie było. Nie wiem, co się mogło stać. Czy Combofix nie będzie potrzebny? On przecież sprawdzi jeszcze ukryte, głębsze pliki. A OTL-a wziąłem na 30 dni. Czy nie za mało? PS. O co chodzi z tymi hostami? Znalazłem, że to wygenerował program SpyBot, ale ja go używam od święta i chyba ten wpis obciąża działanie procesora. ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 ComboFixa nie używaj - nie ma podstaw do tego. TUTAJ jest opis HOSTS. Na Twoim miejscu Spybota bym wywalił albo wyłączył tworzenie pliku HOSTS. Potem przejdź do C:\Windows\system32\drivers\etc, otwórz plik hosts notatnikiem, wywal z niego wszystko i wpisz tylko 127.0.0.1 localhost Do aktualizacji Java - KLIK. ---------------------------------------- On dziwnie się zachowuję, bo mogę wszędzie go postawić pomiędzy literami. Np. w wyrazie "temat" czy "ankieta". Wcześniej tak nie miałem. Mógłbyś dokładniej opisać, co się dzieje albo zamieścić screena? Czy problem dotyczy wszystkich przeglądarek? //EDIT Zaktualizuj również Firefoxa do wersji 3.6.6 - KLIK. Odnośnik do komentarza
Anonim11 Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Usunąłem hosty niepotrzebne i zostawiłem ten jeden - tak jak wszystko powiedziałeś. Zainstalowałem Javę i zaktualizowałem Firefoxa. Ale nadal tak samo. Sprawdzałem w IE, w wersji bez dodatków - tam jest normalnie. Użyłem bez dodatków, ponieważ w wyszukiwarce plików innych normalnej wersji nie znaleziono. I jeszcze jedna rzecz mnie denerwuje, a mianowicie po wyłączeniu czasem Firefox nie znika z procesów. Często trzeba go wyłączyć poprzez z drzewa procesów. A to ten tzw."bug" zaznaczony czerwoną strzałką. Mogę go postawić wszędzie na początku lub na końcu wyrazu położonego na grafice, tak jak np. wyraz "Szybka odpowiedź" BUG PS. W trybie awaryjnym Firefoxa zastaję to samo. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Ten system został poddany zmianie wyglądu? Co z tym dokładnie robiłeś? To może być przyczyna problemów... ----------------------------------------------- Usuń pamięć podręczną z IE i Firefoxa. I jeszcze jedna rzecz mnie denerwuje, a mianowicie po wyłączeniu czasem Firefox nie znika z procesów. Często trzeba go wyłączyć poprzez z drzewa procesów. Do wykonania: Standardowa Diagnostyka. Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Czyli tylko w FF kursor możesz wstawić w każdym możliwym polu strony zawierającym tekst? W takim razie rozwiązanie tego problemu jest na wyciągnięcie ręki i nie trzeba było wstawiać logów, czyścić hosts ani próbować żadnych innych "eksperymentów". :lol: Narzędzia -> Opcje -> Zaawansowane -> odznacz Zawsze używaj klawiszy kursora do nawigacji po stronach. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Czyli tylko w FF kursor możesz wstawić w każdym możliwym polu strony zawierającym tekst? Faktycznie, o tym nie pomyślałem... oczywiście racja. HOSTS: Spybot może, ale nie musi, robić problemów (np. wysokie obciążenie procesora) - na wszelki wypadek lepiej to wywalić. "Inne eksperymenty" + I jeszcze jedna rzecz mnie denerwuje, a mianowicie po wyłączeniu czasem Firefox nie znika z procesów. Często trzeba go wyłączyć poprzez z drzewa procesów. To do tego się odnosi. --------------------------------------------------- Jeśli problem dotyczy także IE: Narzędzia -> Opcje internetowe -> Zaawansowane -> Dostępność i odznacz: Włącz tryb przeglądania przy użyciu kursora w nowych oknach i kartach. Odnośnik do komentarza
Anonim11 Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 (edytowane) Dzięki:D Nie pomyślałem o tym. Może coś brat poustawiał. Dzięki raz jeszcze. Edytowane 13 Lipca 2010 przez DawidS28 Temat - jako rozwiązany - zamykam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi