Kapka Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Witam! Wczoraj chciałem z windowsa 7 64-bitowego przejść na xp. Wszystko ładnie, pięknie, pliki z płytki z windowsem się przekopiowały, wyświetlił się komunikat, ze komputer zaraz będzie zrestartowany, komputer się restartuje i po chwili: "błąd odczytu dysku, naciśnij ctrl + alt + delete aby zrestartować". Co jest grane? Dodam, że w biosie wykrywa dysk. Może coś źle ustawiłem w biosie czy coś? Proszę o poradę. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Windows 7 ma własną 100 MiB partycję rozruchową, której zapewne nie usunąłeś (zachowałeś inne partycje niż "główna" systemowa). Usuń ją całkowicie z poziomu instalatora. Można znać powód przez który chcesz instalować tego dinozaura? Odnośnik do komentarza
Kapka Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Na 7 64-bitowej wyskakiwał mi komunikat "sterownik ekranu przestał odpowiadać...". Postanowiłem więc zmienić na xp i zobaczyć co będzie się działo. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 No to nie jest dobre rozwiązanie...postaw te 7-demkę na nowo i zobaczymy co się dzieje. Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Postanowiłem więc zmienić na xp i zobaczyć co będzie się działo. Postaw raz jeszcze Windows 7 i podaj szczegółowe informacje co do reszty sprzętu. Odnośnik do komentarza
Kapka Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) Udało mi się zainstalować xp, wystarczyło usunąć partycję od 7, dzięki Majaque za pomoc. Na owym xp już mi nie wyskakuje ten męczący komunikat. Jutro zainstaluje 7 32-bitową i zobacze co będzie. Edytowane 14 Maja 2012 przez picasso Temat pod kątem XP rozwiązany. Ewentualne problemy z Windows 7 proszę kieruj do działu dedykowanego temu Windows. Zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi