Majaque Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Mam pytanie w kwestii jakieś dostępnej alternatywy dla Hamachi - jak wiadomo od jakiegoś czasu LogMeIn wprowadziło limit do 5 osób w jednej sieci. Program, poza łączeniem we wspólną sieć powinien oferować funkcję chatu (zarówno grupowego jak i prywatnego) - bez zmiany kolorów, rozmiarów czcionek etc. - Comodo Unite niestety odpada - prostota przede wszystkim. Istnieje jakiś program kontynuujący ideę Hamachi z brakiem ograniczeń? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Sprecyzuj, jeśli możesz: prostota czego? Konfiguracji? Comodo Unite wydaje mi się pod tym względem proste... Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Prostota międzymordzia i stylu czata . Comodo Unite było jakąś opcją, ale zdyskwalifikowaliśmy je przez wzgląd na wzajemny trolling i pisanie czcionką np. rozmiaru 100 w kolorze różowym... . Chat Hamachi po prostu zdaje się w miarę wygodny i przejrzysty, czego o Comodo powiedzieć niestety nie można... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Powiadomienia i dźwięki możesz wyłączyć. Co do zawartości wiadomości: nie mam pojęcia, więc nie odpowiem. http://help.comodo.com/uploads/helpers/Comodo_Unite_ver.3.0_User_Guide_102611.pdf Jeśli potrzebujesz czegoś naprawdę prostego, to korzystaj IRC-a albo XMPP/Jabber (najbardziej minimalistyczna wydaje się Miranda). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi