Ruda Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Witajcie! Przy instalowaniu pewnego programu zainstalowało mi się dziadostwo w postacie przeglądarki v9. Niestety poległam w samodzielnych próbach usunięcia tego dziadostwa, dlatego proszę o pomoc. Załączam pliki z OTL. Pozdrawiam i z góry dziękuję! Ruda Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 (edytowane) Aktualnie ten śmieć robi skróty LNK, i to skrót powoduje otwieranie przeglądarki z tą stroną. W Twoim logu widzę nowo utworzony skrót LNK Firefox na Pulpicie: [2012-04-28 12:23:34 | 000,000,272 | ---- | C] () -- C:\Documents and Settings\MarzenaK\Pulpit\Mozilla Firefox.lnk 1. Usuń ręcznie wszystkie skróty przeglądarek. Utwórz na Pulpicie nowy skrót ręcznie. 2. Pod kątem szczątków innych adware-pasków zastosuj AdwCleaner z opcji Delete. 3. Wygeneruj nowy log z OTL z opcji Skanuj (już bez Extras), dołącz log utworzony przez AdwCleaner. Przy okazji pytanie: na liście zainstalowanych są pozycje Windows Live, ale dużo wpisów w logu z OTL ma "not found" na wpisach Windows Live. Wpisów tych na razie nie ruszyłam. Czy były tu jakieś operacje z nieudaną deinstalacją pakietu Live? . Edytowane 13 Czerwca 2012 przez picasso 13.06.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi