wolsky Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Witam, Zauwazylem ostatnio ciekawą przypadłość systemu, mianowicie nie mogę czasami usunąć plików / zmienić nazwę / przenieść itp. Wyskakuje komunikat albo o braku uprawnien, albo, ze plik jest w użyciu. Próbowałem wyłączyć AVG ale to nie pomoga. Przykłady: 1. Wypakowuje program cpuz-z, uruchamiam go, zamykam, kasuje folder zawierajacy program. Wyskakuje komunikat: http://imageshack.us...s/571/cpzb.jpg/ 2. Tworze plik h.bat, wpisuje jakas fraze zapisuje i zamykam, uruchamiam, zamykam, edytuje i dopisuje druga fraze, probuje zapisac ponownie wyskakuje blad: http://imageshack.us...s/62/batsl.jpg/ W obu przypadkach po około minucie dostep do pliku / katalogu zostaje zwolniony. Co i dlaczego blokuje pliki? Monitor zasobów wskazuje w użyciu jedynie explorer.exe. Będę wdzięczny za pomoc, Pozdrawiam serdecznie PS. System Windows 7 Proffesional 64 bit Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Próbowałem wyłączyć AVG ale to nie pomoga. Nie byłabym taka pewna czy to nie sprawka AVG. Wyłączenie AVG po stronie użytkownika nie jest operacją, która całkowicie deaktywuje AVG. Tylko pełna deinstalacja programu jest 100% testem. . Odnośnik do komentarza
wolsky Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Witaj Picasso, bardzo dziękuje za pomoc, niestety deinstalacja AVG nic nie zmienila. Problem jest bardzo irytujący, zapisanie pliku na pulpicie, nie pozwala na pozniejsza prace z pulpitem... Usunałem i wyłączyłem wszystkie antywirusy (wczesniej używałem też antywirusa windowsowskiego), zainstalowany jest tylko Malwarbytes, a nastepnie zrobilem skan OTL. W załączeniu raporty, uprzejmie prosze o weryfikację. Z pozdrowieniami Piotr M. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Podwójne zestawy raportów nie są potrzebne, usuwam nadwyżkę. W raportach brak jawnego punktu zaczepienia. Przychodzi mi na myśl: 1. Wyłączona usługa Użytkowanie aplikacji (Application Experience). Start > w polu szukania wpisz services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator i sprawdź Typ uruchomienia tej usługi. Domyślnie: Ręczny. Jeśli ustawienie jest już prawidłowe: 2. Procesy innych zainstalowanych aplikacji. Przetestuj czy objawy ujawniają się na czystym rozruchu: KB929135. PS. Drobny (niepowiązany) nieszkodliwy błąd w Dzienniku zdarzeń: Error - 2012-05-15 16:39:45 | Computer Name = pmol-Dell | Source = WinMgmt | ID = 10Description = Zlikwiduje go automat Fix-it z KB2545227. I zlikwiduj śmieć-wyszukiwarkę Facemoods z Firefox: C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\searchplugins\fcmdSrchddr.xml. . Odnośnik do komentarza
wolsky Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Dziękuje Koleżanko, podziwiam wiedzę. Problemem faktycznie była wyłączona usługa Użytkowanie aplikacji. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi