Myszor Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Mam pewien dziwny problem. Otóż od pewnego czasu zauważyłem dziwne działanie systemu. Myszka sama klika lewym i prawym. Niektóre programy nie chcą się włączyć, myszka w grach wariuje, kursor lata po całym ekranie i kamera się odwraca. Proszę o pomoc. Mój system to Windows XP SP3. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Myszka sama klika lewym i prawym. Niektóre programy nie chcą się włączyć, myszka w grach wariuje, kursor lata po całym ekranie i kamera się odwraca. Jaki to typ myszki? Przy optycznych pierwszym skojarzeniem jest chaotyczna podkładka we wzorki, która powoduje złe odbijanie światła. W takiej sytuacji robi się stary dobry test z białą kartką papieru jako podkładką. 1. Dział analityki infekcji wymaga podania także raportu z GMER jako obowiązkowego. Przed uruchomieniem należy usunąć emulatory napędów witualnych i sterownik SPTD: KLIK. 2. W logach z OTL brak notowalnych obiektów infekcji. Jest tylko adware StartSearch wprowadzone przez wtyczki vShare/LiveVDO i szczątki Facemoods. Odinstaluj LiveVDO plugin 1.3, popraw przez AdwCleaner z opcji Delete. Przedstaw log z AdwCleaner oraz nowy z OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). . Odnośnik do komentarza
Myszor Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Z tą myszką miałaś rację. Podłożyłem białą kartkę i jest ok. Logi z wszystkich operacji poniżej. OTL.Txt GMER.txt AdwCleanerR1.txt AdwCleanerS1.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Z tą myszką miałaś rację. Podłożyłem białą kartkę i jest ok. Kierunek na nową gładką podkładkę. Żadnych wzorków, fotek i innych szaleństw. W sprawie śmieci: co się działo z AdwCleaner? Opcja Delete nic kompletnie nie zrobiła, log z tej akcji nawet nie ma żadnych rekordów operacyjnych ... . Odnośnik do komentarza
Myszor Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 To czyli co mam zrobić z tym programem AdwCleaner?? Włączyć go i Delete ?? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Dokładnie o tym mówię. I pytałam co się działo, gdyż podjąłeś się tego i program w ogóle nie uruchomił prawidłowo czyszczenia. Odnośnik do komentarza
Myszor Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Zobacz teraz. AdwCleanerS4.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Myszor, po co mi tyle logów, w dodatków większość już oglądana. Zostawiam tylko ten właściwy z usuwania (AdwCleanerS4.txt). Zadanie jakoby wykonane, toteż wygeneruj nowy log z OTL opcji Skanuj (bez Extras). Odnośnik do komentarza
Myszor Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Problem z myszką jako tako się rozwiązał ale te klikanie lewy i prawy co jakiś czas powraca. Pewnie oznacza to wymianę myszki na nową. Na szczęści ta moja jest na gwarancji. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Problem z myszką jako tako się rozwiązał ale te klikanie lewy i prawy co jakiś czas powraca. Pewnie oznacza to wymianę myszki na nową. Na szczęści ta moja jest na gwarancji. Kiedy to samoklikanie występuje, przy jakich czynnościach? Kończąc sprawę śmieci: 1. Drobna korekta na szczątki. W OTL w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Reg [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Search] "SearchAssistant"="" [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{C6425755-C916-41F0-801D-0AA0D7F4F7EB}" [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}] Klik w Wykonaj skrypt. 2. Porządki po narzędziach: w AdwCleaner wykorzystaj opcję Uninstall + w OTL uruchom Sprzątanie. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 4. Przy okazji, wykonaj aktualizacje Java, Adobe etc: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Myszor Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Co to dej myszki to ona klika głównie przy przeglądaniu internetu. I dostaje takie te klikania w nieokreślonym czasie pracy sytemu, czyli czasem jest to po 2 - 3 godzinach, czasem po 2 - minutach od startu sytemu, np. teraz nie mogę dodać posta bo ,,nawłączało'' się z 20 kart z zapisz zmiany. Operacje usuwania przeprowadzone, aktualizacje wykonane. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Co to dej myszki to ona klika głównie przy przeglądaniu internetu. I dostaje takie te klikania w nieokreślonym czasie pracy sytemu, czyli czasem jest to po 2 - 3 godzinach, czasem po 2 - minutach od startu sytemu, np. teraz nie mogę dodać posta bo ,,nawłączało'' się z 20 kart z zapisz zmiany. Pozycz od kogos mysze i zobacz jak sie zachowuje. Mozesz tez przeczyścić optyke myszki. przdmuchac może jakis paproch sie dostał. Odnośnik do komentarza
Myszor Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Właśnie połączyłem myszkę od brata i nie ma żadnego problemu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 To juz wiesz wszystko na temat swojej myszki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi