szybkaburza Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Witam, Od pewnego czasu zauważyłem , że mój komputer zwolnił swoją pracę. Długo się uruchamia , oraz wyłącza do tego wszystkie programy bardzo długą się włączają . Dla tego postanowiłem napisać na forum i poprosić o pomoc , ponieważ sam nie potrafię zlokalizować zródła przyczyny i jej usunąć . Dodam jeszczę , że przy włączaniu komputera dysk pracuję na pełnych obrotach . Bardzo proszę o pomoc. Poniżej zamieszczam raporty z OTL , ponieważ przy próbie skanowanie GMER`em komputer się zawiesza . OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Na chwilę obecną: brak znaków infekcji. Ale GMER nie został sprawdzony. Spróbuj go uruchomić w Trybie awaryjnym Windows. Jeśli i via GMER nic nie zostanie wykryte, temat przeniosę do działu Windows XP i skoncentruję się na innego typu diagnostyce. Odpowiedz też co było "usuwane", bo widzę ślady używania skryptu do OTL. . Odnośnik do komentarza
szybkaburza Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Skanowanie , w trybie awaryjnym udało się bez problemu . Co do skryptu to nic nie robiłem , bo się nie znam , może brat coś kombinował . Proszę raport z GMER`a GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Na pewno był tu puszczany skrypt do OTL jakiś czas temu, gdyż na dysku znajduje się katalog C:\_OTL, w środku powinien być log z usuwania co robiono wtedy. To jest GMER na złych ustawieniach, wygląda na zaznaczoną opcję "Pokazuj wszystko", a to ma być odznaczone. Proszę wykonaj go raz jeszcze i podmień w poście powyżej raport. Temat przenoszę do działu Windows XP. Podaj pełne Dziennniki zdarzeń: Start > Uruchom > eventvwr.msc, z prawokliku na gałęzie SYSTEM i Aplikacje zapisz je do nowych plików EVT. Pliki spakuj do ZIP, shostuj gdzieś i podaj tu link. . Odnośnik do komentarza
szybkaburza Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 dzienniki zdarzeń usuwam na bieżąco dla tego nie mam jak ich pokazać . Chyba że da się jakoś je przywrócić . Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Nie czyść ich więc, pozwól się nagrać nowym zdarzeniom z pracy systemu oraz restartu Windows. Dostarcz materiały, o które proszę. Odnośnik do komentarza
szybkaburza Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Witam ponownie. Poniżej zamieszczam podgląd zdarzeń . Mam nadzieję , że wszystko zrobiłem dobrze. http://hostuje.net/file.php?id=bf5860ef95fd82e8098b9f6d845e39f1 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 W Dzienniku zdarzeń bieda, brak błędów, brak wskazówek. Może na początek standardowe kroki: 1. Sprawdź w Menedżerze urządzeń w jakim trybie transferu chodzi dysk, DMA czy PIO, posiłkując się się instrukcją: KLIK (ustęp Optymalizacja wydajności HDD i CD/DVD-ROMów - Włączenie DMA). Linia pod uwagę to "bieżący tryb transferu". 2. Wolnego miejsca na dysku spoooro, ale nie jest wykluczona niefortunna fragmentacja w którymś z kluczowych punktów. Wykonaj defragmentację za pomocą darmowego Puran Defrag Free Edition, a w zamiarze są tu dwa rodzaje defragmentacji: "Boot Time" pod kątem nieprzesuwalnych z poziomu Windows plików oraz tradycyjna. 3. Wg OTL golizna w serwisach wtórnych, aczkolwiek nie wszystko jest widzialne w raporcie filtrowanym. Zrób test z czystym rozruchem: KB310353. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi