Nutaharion Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Cześć, Mam pewien problem. Już wyjaśniam jak to się stało. Padły mi bezpieczniki w domu. Włączyłem je. Po włączeniu prądu nie mam dostępu do internetu na drugim komputerze. Obydwa są podłączone do routera DI-524. W tym komputerze co internet nie łączy włączyłem CMD i sprawdzałem poleceniem PING wp.pl i komunikację z drugim komputerem. Odpowiada i WP i drugi komputer... Siedzę i próbuję to naprawić od 3h. Sprawdzałem ustawienia w routerze, kable, modem, router i za żadne skarby nie mogę naprawić połączenia na drugim komputerze. Teraz odpisuję do Was z tego pierwszego komputera, który działa bez zarzutu. Na tym mam Win 7 a na tym drugim Win XP. Czekam na jakieś porady bo samemu już chyba nic nie wymyślę. // Napisałem brak internetu pomimo tego, że PING działa na obydwóch komputerach. Chodzi o brak internetu w takim sensie, że przeglądarka nie pokazuje zawartości strony Net-log dla niedziałającego: net-log.txtPobieranie informacji ... Net-log dla działającego: net-log.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
karololszak Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Może wyłącz interfejs IPv6 na tym komputerze z XP [tym niedziałającym]? We właściwościach "Połączenie lokalne" odznaczyć trzeba "Microsoft TCP/IP wersja 6". Ja miałem podobny problem i właśnie interfejs IPv6 mi coś przeszkadzał, a jego wyłączenie pomogło. Widzę że w net-logu już jest ipconfig /flushdns, zresztą odpowiada na ping po domenie, więc z DNSami wszystko ok... PS Sprawdzałeś inną przeglądarkę? Odnośnik do komentarza
Nutaharion Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Odinstalowałem to co kazałeś i działa! Nawet nie wiem jakim sposobem się to zainstalowało... Dzięki Ci jesteś wielki! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi