sp3ed1 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Kolejny problem z v9... Próbowałem to naprawić, ale chyba coś poszło nie tak. Niby z rejestrem jest wszystko ok, ale nadal odpala mi się ten $#$# portal Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 v9 to ostatnio plaga. Musisz być uważny podczas instalacji oprogramowania gdyż to jest często doczepiane choćby do Daemon Tools. 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL IE - HKCU\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = "http://startsear.ch/?aff=2&src=sp&cf=6c7ac53a-186f-11e1-acc7-00238b118f1f&q={searchTerms}" FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "v9" FF - prefs.js..browser.search.order.1: "v9" FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "v9" O4 - HKLM..\Run: [] File not found :Commands [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Logów nie pokazujesz. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Ostatnie wersje v9 podstawiają wadliwe skróty przeglądarek. Tak więc pousuwaj sobie skróty z pulpitu czy też z menu start i utwórz je na nowo. Przykład dla opery - wejdź w C:\Program Files\Opera, prawym na Opera.exe i utwórz skrót. Dla innych przeglądarek podobnie. O efektach poinformuj. Odnośnik do komentarza
sp3ed1 Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) pozbyłem się skrótów, z chrome pomogło, v9 już się nie pojawia. Za chwilę sprawdzę resztę. Wielkie dzięki Wszystkie przeglądarki uruchamiają się bez v9. Jeszcze raz dzięki Edytowane 3 Maja 2012 przez sp3ed1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi