kami1lek89 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 HP g62-b45ew System operacyjny - Windows 7 Home Premium 64 bit Procesor - AMD® Turion™ II Dual-Core P540 2,4 GHz (1MB L2 Cache) Pamięć RAM - 3 GB, DDR3 SDRAM 1066 MHz (2 moduły DIMM) Dysk twardy - 320 GB, SATA (7200 obr./min) Przełączana grafika Ati Mobility Radeon HD Radeon HD5470 z 512 MB dedykowanej pamięci graficznej DDR3 Pare dni temu mialem format. Laptop mi się przed jak i po nadal mocno grzeje. Odkad go mam czyli okolo roku nie byl ani razu czyszczony powietrzem nie mam tez podkladki chlodzacej. Gdy robilem pomiar uruchomiony mialem tylko Eset Smart Security 5, GG oraz gre Counter Strike 1.6 na najwyzszych. Czy te temperatury sa zbyt wysokie? Dodam w zalaczniki tez pomiary zrobione wczoraj bez wlaczonej zadnej aplikacji nawet GG (antywirus byl uruchomiony). Wentylator chodzi i to czasami dosc glosno. Kupiłem go lekko ponad rok temu (gwarancja 2 lata). Odkad go kupilem nie byl czyszczony ani razu ani nic nie bylo wymieniane. Wkurza mnie to ze juz nawet taka gra jak CS 1.6 potrafi mi tnąć na najwyzszych jesli pojawi się mi na ekranie kilka graczy naraz. Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 jasne ze za duze czas wyczyscic wiatraczek od karty graficznej i byc moze wymeinic paste ma procku a to u mnie tez tak sobie Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Instrukcja wideo do tego modelu jest tu http://www.youtube.com/watch?v=HVpi4tJQL3w&feature=related jest trochę z tym roboty, jak się nie czujesz na siłach to lepiej to zlecić serwisowi. Możesz też na początek porządnie przedmuchać otwory wentylacyjne sprężonym powietrzem. Podkładka chłodząca to też dobry pomysł (tylko żeby wentylator trafiał w otwory wentylacyjne z dołu). Odnośnik do komentarza
kami1lek89 Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Nie no mam papierek elektronika wiec nie straszne mi takie rzeczy ale jednak nie chce poprzez otwwarcie go stracic gwarancji wiec wole dac do serwisu tylko nie wiem ile w miare u nich trwa naprawa. Odnośnik do komentarza
Mikouaj Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Zwykle do 2 tygodni i raczej nie sprężają się. Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Zwykle do 2 tygodni i raczej nie sprężają się. w vobis czyszczenie od reki praktycznie (z godzinke) ale placi sie chyba 60 zl, ja raz mialem farta takiego bo dysk padl i przy okazji wyczyscili za darmo jak wymieniali dysk a czekalem tylko tydzien i to może nie cały Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi