Skocz do zawartości

Bootmgr is compressed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Postanowiłam założyć tutaj konto, i prosić was o pomoc, ponieważ nie wiem już jak sobie poradzić z tym Bootmgr is compressed, wyskakuje taki komunikat jak chcę włączyć komputer i każe resetować, ale ciągle to samo. Nie znam się na tym za bardzo, jednak myślę, że jak ktoś opisze mi krok po kroku co i jak to dam radę :)! Tylko problem w tym, że nie posiadam płytki z Windowsem 7 ani nic takiego ;( Da się bez tego?

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
  • 1 rok później...

A w przypadku, gdy mam uszkodzony napęd na płyty, mogę spróbować czegoś innego? nie mam możliwości uruchomienia bootowalnego systemu z uszkodzonym napędem. Komputer w kilka sekund po uruchomieniu ukazuje ów komunikat, nie mogę nawet zmienić aby 1st bootem był powiedzmy USB (żeby np odpalić bootowalny system z pendrivea). Proszę o Pomoc, Pozdrawiam

kiwis89, tego nie rozwiążesz bez dostępu zewnętrznego do dysku. Czyli przy uszkodzonym napędzie wchodzą w grę:

- Boot z urządzenia USB. Nie podałeś co to za sprzęt, objawy sugerują aktywną technikę "fast boot", co obchodzi się metodą wciśnięty klawisz funkcyjny (np. F2) + wciśnięcie power.

- Podpięcie dysku pod inny komputer i ręczne uruchomienie dekompresji.

.

Więc tak.. Mam Sony Vaio model PCG-7113L, nie wiem dokładnie jaki system tam jest, wiem tylko że 7.. Zrobiłem USB z recovery na swoim laptopie na którym posiadam win 7 x64. Architektura usb jest następująca:
F:

-boot:

+BCD

+boot.sdi
      +bootfix.bin

-sources:

+boot.wim

-bootmgr

Udało mi się odpalić boot menagera na laptopie sony, zaznaczyłem opcje External Drive Boot na Enable, po czym przestawiłem na pierwsze miejsce USB. Włączam Sonyego ponownie i zamiast znanego " Bootmgr is compressed" mam teraz napis "Error Loading Operating System_" i nic nie mogę zrobić.. Co może być tego przyczyną? źle zrobiłem USB Recovery System Disk? czy nie pod odpowiedni system plików? Możliwe że na Sony jest Win7 x86, ale tego nie wiem, bo właściciel tego laptopa jest w tych sprawach zielony i sam nie wie :/ a USB Recovery System Disk zrobiłem na podstawie tego tutka:
http://www.7tutorials.com/create-usb-memory-stick-system-recovery-tools