asg Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Najnowsza edycja testów wydajności. Pdf TUTAJ Wyniki: Internet Security Software: 1.Webroot 2.Norton 3.Trend Micro Virus Buster 2012 ... 6.Kasperski ... 9.Eset Antivirus Software 1.Webroot 2.Norton 3.Avast ... 5.Kasperski ... 10.Eset Przy okazji; Webroot zaczyna na nowo zdobywać popularność. Jak oceniacie dzisiaj ten program? Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Witam Pana Inżyniera @Asg-pytasz oczywiście o SecureAnywhere ? No cóż-wchłonęli PrevX-a,dodali zapkę i namiastkę HIPS-a i jadą z koksem.Najlżejszy antyvirek w chmurce z dobrą skutecznością,bardzo irytujący FP na najwyższym poziomie ochrony. A co do testu-ESET zalicza wydajnościową obsuwę-spada na szary koniec w tym elemencie. Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Faktycznie, opinie na temat nowego Webroota są pozytywne. Zużywa parę mb ramu , jak wspomniał Meir wykupili Prevxa , idą do przodu ., lecz muszą poprawić się w kwestii FP. Na AV-C biją rekordy w fałszywych trafieniach. Co do Esetu, używam go i jest lekki zarówno przy gruntownym skanie jak i w spoczynku. Neta też nie przymula . Nie ma co też ufać bezgranicznie testom bo wiadome jakie mogą być Odnośnik do komentarza
asg Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Sie macie! Moje zdanie o Webroocie: - FP znacząco spadły do akceptowalnego poziomu - skutecznośc wzrosła, ale poziom bezpieczeństwa nadal pozostaje dla mnie zagadką - można używać z KAŻDYM innym firewallem, programem AV czy IS (obojętnie z hipsem czy bez) - skuteczny keylogger dla stron https - dla wersji Essentials i Complete: bardzo wygodny menadżer haseł, szybki i wygodny backup i synchronizacja pomiędzy komputerami (wg mnie największy plus) - minus, to problemy z podpięciem ustawień backupu i haseł przy zmianie kodów aktywacji (jak znajdziemy promo i nie opłaca się odnawiać na starym) - utworzyli własne forum. Trochę śmieszne, bo prawie z każdym problemem odsyłają do supportu, natomiast nagradzają "kudosami" użytkowników chwalących Webroot (trochę przez to mdli) - kolejny minus to ceny Odnośnik do komentarza
tommyktlab Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 @Meir No jak doszedł PrevX, to raczej dojdzie FP, ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 (edytowane) @Asg-zainstalowałem na próbę...i faktycznie masz rację z tym FP-chociaż ustawiłem na "High" ani razu nie krzyknął przy dobrym pliczku Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez picasso Tu jest fixitpc, komentarze o innych serwisach to sprawy na PW. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi