astray Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Znany problem, ale pierwszy raz mam z tym do czynienia i nie wiem co zrobić. Używam Chrome'a i od paru dni zamiast strony startowej mam ten portal. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Ale co to ma być za log? Jest pusty. W dodatku brakuje drugiego loga - extras. Tak więc musisz to wszystko poprawić i przy okazji zrobisz tu log na dodatkowym warunku. Uruchom OTL, wszystkie opcje ustaw na "Użyj filtrowania" zaś w okno Własne opcje skanowania / skrypt wklej: hklm\software\clients\startmenuinternet|command /rs Klik w Skanuj i przedstaw wynikowe logi. Odnośnik do komentarza
astray Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Nie znam się na tym programie niestety, po wklejeniu tego skryptu dostałem takie logi: OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Teraz jest jak należy. Logi pokazują, że tu do każdej przeglądarki podpięło się "v9". Przejdź do usuwania. 1. Wejdź w panel usuwania programów i odinstaluj pasek sponsoringowy - Babylon toolbar on IE 2. Użyj narzędzia AdwCleaner z opcji Delete 3. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files C:\Program Files\v9Soft :Reg [HKEY_LOCAL_MACHINE\software\Clients\StartMenuInternet\FIREFOX.EXE\shell\open\command] ""="C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" [HKEY_LOCAL_MACHINE\software\Clients\StartMenuInternet\IEXPLORE.EXE\shell\open\command] ""="C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" [HKEY_LOCAL_MACHINE\software\clients\startmenuinternet\chrome.exe\shell\open\command] ""="C:\Documents and Settings\Seba\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe" [HKEY_LOCAL_MACHINE\software\clients\startmenuinternet\Google Chrome\shell\open\command] ""="C:\Documents and Settings\Seba\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe" [HKEY_LOCAL_MACHINE\software\clients\startmenuinternet\Safari.exe\shell\open\command] ""="C:\Program Files\Safari\Safari.exe" :Commands [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 4. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, wklejasz dodatkowy warunek jak poprzednio i wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL Odnośnik do komentarza
astray Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Nareszcie się tego pozbyłem, dzięki wielkie. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie tak szybko. Wykonaj jeszcze punkt 4 i wklej nowe logi bo to nie koniec zaleceń. Edytowane 31 Maja 2012 przez picasso 31.05.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi