reynevan Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Witam! W pewniej chwili, bez specjalnego ostrzeżenia, przerwało połączenie wifi. Po kablu także. Resetartowałem router, narzędzia diagnostyczne, skan antywirusam ( Eset, Comodo, Avast) Niestety nic nie pomaga. Nowe sterowniki, automatyczne ustawienie IP, przywracanie systemu też nie zmieniają nic. Karta sieciowa działa, gdyż komputer dane odbiera natomiast zupełnie, ani jednego pakietu wysyła. i najciekawsze. Jest to jeden z 3 laptopów w domu. Reszta w porządku. Ten laptop nie łączy z internetem w pracy, po zmianie sieci, po podpięciu do kabla. Pokazuje tylko wykrzyknik i brak dostępu do internetu. Załączam logi z OTL i Combofix. Bardzo proszę o wszelkie wskazówki i z góry dziekuję Extras.TxtPobieranie informacji ... log.txtPobieranie informacji ... OTL.TxtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 W logach nic ciekawego - brak aktywnej infekcji. Użycie ComboFix nie było tu potrzebne, odinstaluj go w prawidłowy sposób: Wciśnij klawisz z flagą Windows + R wklep CMD następnie wklej i wywołaj polecenie "F:\ComboFix.exe" /uninstall Temat zmienia dział na Sieci. Sporządź na początek raport z Net-log BTW: Swoją drogą ten system ma norweskie locale (zakładam, że to celowe): Locale: 00000414 | Country: Norge | Language: NOR Odnośnik do komentarza
reynevan Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Dzęki serdeczne za odpowiedź i przeniesienie. Tak to jest norweski system, komputer w Norwegii. Załączam logi z Net-loga net-log.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Nie ma co, piękny język. Uruchom Wiersz poleceń, wpisz: netsh int ip reset reset.log Po wykonaniu się polecenia uruchom ponownie komputer. Odnośnik do komentarza
reynevan Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Wyskoczyła wiadomość w wierszu poleceń, że żadanie wymaga uprawnien administartora. Oczywiście wszystko uruchamiałem z pozycji administaratora. Co mogę teraz zrobić? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Konto administracyjne, a start programu jako administrator nie są tautologiczne. Czy z prawokliku na cmd wybrałeś opcję "Uruchom jako Administrator"? Odnośnik do komentarza
reynevan Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Tak, teraz ruszył. Ale nadal brak dostępu do internetu, zarówno z kabla jak i wifi. Pakiety otrzymuje, nie wysyła. Inne komputery w domu działaja normalnie. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Odinstaluj Bonjour, to coś uwielbia sprawiać problemy. Potem uruchom ponownie komputer i wykonaj ponownie raport z Net-log. Odnośnik do komentarza
reynevan Opublikowano 1 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Witam! Musiałem zostawić komputer w pracy na weekend. Odinstalowałem Bonjour. Podpinam raport z Net-loga z dzisiaj. net-log.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Zainstaluj pierwszą paczkę dla karty RTL8188CE http://www.realtek.c...loads=true#2721 Odnośnik do komentarza
reynevan Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Niestety dalej nic. Zarówno po kablu jak i bezprzewodowo. Dane odbiera, ale nie wysyła. Wysłanych 84 Odebranych 54 973 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Pobierz jakieś LiveCD Linuxa (polecam Knoppix), wypal na płycie jako bootowalne lub przy pomocy unetbootin wrzuć na pendrive'a, uruchom z niego komputer i sprawdź działanie sieci. Dowiemy się, czy problem leży w systemie, czy w hardware. Odnośnik do komentarza
reynevan Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Odpaliłem Ubuntu ( Knoppix miał jakieś problemy) i sieć działa bez problemu.Piszę właśnie z tego laptopa. Rozumiem, że czeka mnie stawianie nowego systemu, czy mogę to jeszcze jakoś naprawić płytą instalacyjną? Wolałbym uniknąć reinstalacji. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Prawdopodobnie kwestia Winsock w Windowsie. To się da naprawić bez reinstalacji systemu, ale proszę o nieco więcej czasu (tak do jutra), dawno się tym nie zajmowałem, a chciałem kilka rozwiązań na testowej maszynce Windows 7 przetestować. Odnośnik do komentarza
reynevan Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 I jak, udało się już coś ustalić? Ja dalej cierpliwie czekam Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Wyimportuj cały klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\WinSock2 spakuj i wrzuć na SpeedyShare, a tutaj daj link. Odnośnik do komentarza
reynevan Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 To link: http://speedy.sh/7wUnP/WinSock2.rar Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi