slimik Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Witam, Mam problem z dostępem do internetu, nie można uruchomić usługi klient DHCP.. Pojawia się komunikat błąd 5: Odmowa dostępu. Przywracałem uprawnienia do kluczy w rejestrze wg https://www.fixitpc.pl/topic/5439-wylaczenie-uslug-i-brak-sieci-po-ataku-conficker/ , niestety nadal usługa nie startuje. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Konkretnie: które uprawnienia przywracałeś? Jeśli tylko wybiórczo dla usługi DHCP, to zapewne to jest zbyt mało (dla porównania, że to nie wystarczy: KLIK), jest o wiele więcej kluczy sieciowych, do których określone konta muszą mieć dostęp. Dostarcz materiały, które rozwieją wątpliwości: stwórz kopię rejestru za pomocą RegBack, z kopii wybierz plik SYSTEM, zapakuj do ZIP i shostuj gdzieś podając tu link. Sprawdzenie tego to większa robota, nie wspominając o stworzeniu pliku resetującego, jeśli się okaże, że szkody są tak masowe jak w tamtych tematach ...Od razu pytanie: czy posiadasz punkt Przywracania systemu z okresu sprzed usterki? Jeśli tak, to najprostszy sposób rozwiązania tego.. Odnośnik do komentarza
slimik Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Niestety próbowałem opcji przywracania, jakiś miesiąc-dwa wcześniej niestety to nie pomogło, przez ten czas radziłem sobie w sposób taki że podałem adres IP statycznie i działało to do wczoraj. Przywracałem usługi BFE, DHCP, DPS, DPS\Parameters, NlaSvc, NlaSvc\Parameters, NlaSvc\Security, W32Time, W32Time(Parameters, Config, TimeProviders). Link do kopii rejestru. http://hostuje.net/file.php?id=8452e9daa3a6a3631318952a4ef544a6 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Niestety, sytuacja identyczna jak w tamtych dwóch tematach. Całkowicie zresetowane uprawnienia w SYSTEM. Odbudowa uprawnień zajmie mi dużo czasu. Zaczęłam robić plik do resetu przez SetACL, ale jestem dopiero na początku ... Mam nadzieję, że do jutra to skończę, ale nie mogę tego obiecać na 100%. Odnośnik do komentarza
slimik Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Bardzo dziękuję, czekam wtedy na dalsze instrukcje Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Uff. Plik zrobiony, mam nadzieję, że nie ma żadnej literówki .... Plik resetuje gałąź SYSTEM z wykluczeniem tego co nie wymaga napraw (podgałąź Enum okazała się nienaruszona, alternatywna kopia ControlSet00X i tak zostanie nadpisana po pomyślnym restarcie). 1. Na początek zastosuj AdwCleaner z opcji Delete, bo w rejestrze jest szczątkowa adware-usługa MyWebSearchService. 2. Zakładam, że posiadasz narzędzie C:\Windows\SetACL.exe. Pobierz plik resetujący: KLIK. Ów fix.txt połóż bezpośrednio na C:\. Uruchom cmd jako Administrator i wklej komendę: SetACL -on "HKLM\SYSTEM" -ot reg -actn restore -bckp C:\fix.txt Czekaj cierpliwie, dopóki nie ujrzysz komunikatu o zakończeniu operacji. To potrwa, jest przetwarzana potężna ilość kluczy. 3. Zresetuj system. Podaj wyniki czy ustąpiły błędy "Odmowa dostępu". . Odnośnik do komentarza
slimik Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Zrobione wszystko według instrukcji, Komunikat końcowy wygląda następująco: SetACL finished with error(s): SetACL error message: A SD could not be converted to/from starting format Operating error system message: Struktura listy kontroli dostępu (ACL) jest nieprawidłowa Klient DHCP wystartował, niestety nie przydziela adresu IP poprawnie jest 169.254.35.176 i komunikat sieć niezidentyfikowana, brak internetu. Wpisanie adresu IP statycznie też nie rozwiązuje problemu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Ten błąd w SetACL = ale w której linii? Może fiks się nie wykonał do końca i nie zostało wcale zresetowane wszystko. EDIT: Tak, reset nie doszedł nawet do połowy. Zastopowało na jednej z linii, bo przez nieuwagę źle ją zamknęłam. Plik poprawiony, podstawiłam w linku powyżej. Pobierz od nowa, uruchom raz jeszcze. Tym razem powinno pójść bez błędu, bo sprawdziłam uruchamianie pliku na podmontowanej Twojej gałęzi rejestru. . Odnośnik do komentarza
slimik Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Dzięki wielkie, jesteś niesamowita, wszystko ruszyło Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi