Havlet Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Ledwo zrobiłem format dysku i zainstalowałem system, wlaczam IE i juz się mi pojawił ten wredny portal, zainstalowałem Chrome i tam dzieje się to samo. Odinstalowalem portal w panelu sterowania i usunąlem z Program Files na dysku C. NIestety problem wciąz się pojawia, za każdym razem gdy włączam przeglądarkę pojawia mi się portal v9 a nie strona startowa ustawiona przeze mnie. Nie wiem co ściągnąłem czy co zainstalowalem że ten syf mi sie zainstalował, przecież ledwo sformatowałem dysk i włączyłem internet. Załączam logi z OTL, ale zaznaczam, że nie mam pojęcia o co w tym programie chodzi i proszę was o pomoc. Jak mam dalej postępować? Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Nie wiem co ściągnąłem czy co zainstalowalem że ten syf mi sie zainstalował, przecież ledwo sformatowałem dysk i włączyłem internet. Jedna z aplikacji, którą dostalowałeś, musiała mieć w instalatorze tego sponsora. Podaj skan dostosowany w OTL. Uruchom narzędzie, wszystkie opcje ustaw na Brak + Żadne, zaś w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: hklm\software\clients\startmenuinternet|command /rs hkcu\software\clients\startmenuinternet|command /rs Klik w Skanuj i przedstaw wynikowy log. . Odnośnik do komentarza
Havlet Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zrobiłem według wskazówek i o to mój nowy log. OTL3.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Problem stanowią te dwa wpisy w rejestrze, został do nich doklejony adres pl.v9.com: HKEY_LOCAL_MACHINE\software\clients\startmenuinternet\chrome.exe\shell\open\command\\: "C:\Documents and Settings\Elektronik\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe" http://pl.v9.com/?utm_source=b&utm_medium=prs [2012-04-12 09:37:36 | 001,224,176 | ---- | M] (Google Inc.) HKEY_LOCAL_MACHINE\software\clients\startmenuinternet\Google Chrome\shell\open\command\\: "C:\Documents and Settings\Elektronik\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe" http://pl.v9.com/?utm_source=b&utm_medium=prs [2012-04-12 09:37:36 | 001,224,176 | ---- | M] (Google Inc.) 1. Zamknij Google Chrome. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Reg [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\chrome.exe\shell\open\command] ""="C:\Documents and Settings\Elektronik\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Google Chrome\shell\open\command] ""="C:\Documents and Settings\Elektronik\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe" Klik w Wykonaj skrypt. Zostanie wygenerowany log z wynikami usuwania. 2. Sprawdź czy w Google Chrome ustąpił defekt. Przedstaw log z wynikami usuwania z punktu 1. . Odnośnik do komentarza
Havlet Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Po wlaczeniu Chrome, nic się już nie wyświetliło. Czy to wszystko? log4.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Na zakończenie wykonaj jeszcze drobnostki: 1. W OTL uruchom Sprzątanie, które skasuje z dysku składniki OTL. Funkcja wymaga restartu. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Zaktualizuj Internet Explorer: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Havlet Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Tak zrobiłem. Dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi