Grisza Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Witam! Od dłuższego czasu nie chce się zainstalować na moim komputerze z XP Home Edition SP3 następująca łatka: Aktualizacja zabezpieczeń programu Microsoft .NET Framework 2.0 z dodatkiem SP2 w systemach Windows 2000, Windows Server 2003 i Windows XP (KB974417) W kolejce do aktualizacji codziennie widzę te same łatki (są ich 4) i tylko ta wyżej wymieniona jest zgłaszana jako nie udało się zainstalować. Tamte niby pomyślnie zostały zainstalowane to i tak po ponownym uruchomieniu lub odczekaniu aż Windows zauważy, że ma aktualizację te łatki znów są do zainstalowania. Tu podaję nazwy tych pozostałych 3 aktualizacji: KB976576, KB982168, aktualizacja zabezpieczeń dla programów.NET Framework 3.5 z dodatkiem Service Pack 1 i.NET Framework 2.0 z dodatkiem Service Pack 2 w systemach Windows 2000, Windows Server 2003 i Windows XP: 8 czerwca 2010 (niestety nie mogłem odczytać co to za KB) Nie wiem co może być przyczyną. Być może wystarczy reinstalacja .NET Framework 2, a może nie? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Spróbuj: usuń wszystkie .NET Framework z systemu za pomocą .NET Framework Cleanup Tool, następnie zainstaluj .NET Framework 3.5 SP1. Po tym sprawdź jak zachowują się aktualizacje do .NET, które wyszły już po SP1. Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Spróbuj: usuń wszystkie .NET Framework z systemu za pomocą .NET Framework Cleanup Tool, następnie zainstaluj .NET Framework 3.5 SP1. Po tym sprawdź jak zachowują się aktualizacje do .NET, które wyszły już po SP1. Zadziałało. Mam nadzieję, że na dłuższy czas. Dziękuję! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi