Anonim2 Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Najlepsza wykrywalność (skanowanie na żądanie, bez uruchamiania): TrusPort, Panda i GData. Uwzględniając także fałszywe alarmy, najlepiej wypadły: Trusport, GData i Kaspersky. Panda kolejny już raz, sypie trochę FP ale wykrywalność bardzo dobra: http://pliki.gdata.pl/partner/testy/av_comparatives_2009_luty_maj_pl.pdf Podziękowania dla asg z SafeGroup.pl za znalezienie raportu w polskiej wersji językowej: http://forum.safegroup.pl/nowe-testy-av-comparatives-t3010.html Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Bardzo dobry wynik MSE, chociaż to z Microsoftu Jak zawsze w raportach AV-C brakuje mi CIS-a... Odnośnik do komentarza
dejko Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Oni badają chyba tylko komercyjny soft. Są inne raporty w naszym języku? Bo próbowałem po nitce do kłębka, ale wywalało błąd. Często je czytam, a w wersji polskiej byłoby mi łatwiej. Chciałbym link do strony prezentującej całe zasoby tych opracowań. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 10 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 W AV-C startują tylko te firmy, które chcą w nim brać udział. Przypuszczam, że Comodo AV nie najlepiej wypadłby ze względu na FP i dlatego na razie w nim nie staruje, ale cały pakiet (piaskownica, Defense+ i AV) mógłby wypaść bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 A skąd masz tego newsa: "W AV-C startują tylko te firmy, które chcą w nim brać udział"? Odnośnik do komentarza
polak900 Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 ja myślę że właśnie jest inaczej to firma przeprowadzająca test wybiera zawodników do rywalizacji Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Firma AV-C nie ma prawa żądać udziałów w testach jakiejś firmie AV, nie ma prawa narzucać woli, kto chce to musi zapłacić za udział w teście i z woli firmy antywirusowej zostaje dany produkt poddany testowi. AV-C bez zgody danej firmy nie ma prawa testować antywirusa których wyniki są publikowane w internecie. Av-c straciłaby na reputacji , muszą prosić o pozwolenie bo to nie ich dzieło, przecież to logiczne. Jakby Av-c wybierała firmy do testów i narzucała firmom Av swoje metody to Panda już dawno by brała w tych testach udział, ale nie brała bo nie pasowała im metodologia i Av-c mogła im skoczyć. W każdym teście każda firma z branży antywirusowej zapisuje się z własnej woli w jakim teście sobie chce czy AV-C czy VB czy AV-test.org itp. dają kasę i produkt jest testowany. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi