Hajasz Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Witam. Mam pytanie na temat pliku wymiany w windows xp. Poczytałem wszystko co było do przeczytania i efekt jest taki, że dalej nie wiem co jest prawdziwe a co mitem. Czy plik wymiany ma być na tej samej partycji co system, czy lepiej aby był na innej ? Czy ustawić stałą wartość pliu wymiany, czy lepiej aby mieścił się w pewnych przedziałach ? Ja posiadam 3GB RAM. Dla takiej ilości pamięci jaki ustawić plik wymiany ? Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi. Dzięki. Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Hajasz Czy plik wymiany ma być na tej samej partycji co system, czy lepiej aby był na innej ? Plik wymiany powinien znajdować się na partycji systemowej (początek dysku) . Czy ustawić stałą wartość pliu wymiany, czy lepiej aby mieścił się w pewnych przedziałach ? Ustaw stałą wartość - usuń Plik wymiany - Bez pliku stronicowania restart ustaw Plik wymiany - Rozmiar niestandardowy użyj jakiegoś defragmentatora dysków, który potrafi z poziomu DOS przeprowadzić konsolidację tablicy alokacji plików, metadane NTFS, zmodyfikuje strukturę katalogów, pliku wymiany i hibernacji - PerfectDisk. Ja posiadam 3GB RAM. Dla takiej ilości pamięci jaki ustawić plik wymiany ? Powinienieś ustawić 4.5 GB Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 No a jak to zrobić aby ustawić te 4,5GB skoro nie mogę ustawić więcej niż 4095 MB ? Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Hajasz No a jak to zrobić aby ustawić te 4,5GB skoro nie mogę ustawić więcej niż 4095 MB ? Pokaż podział dysku z poziomu Zarządzania dyskami. PS. Mało wolnego miejsca. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Proszę oto obrazek Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Mój XP SP3 z 2 GB RAM...plik wymiany ustawiony na dsyku C...rozmiar ustawiony jest na sztywno (min.=mkas.)i wyniso 524 MB. I tyle uważam wystarczy, bo maksymalny uzywany rozmiar wynosił niecałe 100 MB. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ogólne zalecenia to 1,5 x RAM. Reszta zależy od zainstalowanego softu, konfiguracji sprzętowej kompa itp. Odnośnik do komentarza
VaultDweller Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Jeżeli posiadasz 2 dyski to na pierwszej partycji drugiego dysku też możesz utworzyć jakiś mniejszy plik SWAP, zawsze powinno to odciążyć pierwszy dysk. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi