Skocz do zawartości

Niezidentyfikowany keylogger

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam Windowsa 7 64 bity i mam problem z Keyloggerem. Handlując troche w internetowej grze Tibia napotkałem na dziwny problem. Kupiłem nowego laptopa i zaraz po instalacji windowsa i sterowników sciagnąłem komunikator WTW oraz Tibie. W komunikatorze WTW Kaspersky wykrył Keylogger'a ktory niby jest niegroźny, a sam twórca komunikatora pisze, że służy on jedynie do okreslonych celów i nie wie dlaczego jest on traktowany jako keylogger. Problem polega na tym, że po zainstalowaniu Tibii podobny keylogger znajduje kaspersky w grze. Chciałbym sie dowiedzieć czy te dwie sprawy sa jakoś powiązane, ponieważ wiele osób kożysta z WTW i Tibi i nie maja podobnego problemu. Jesli nie to gdzie znajduje sie problem. Chciałem zaznaczyć, że wszystkie pobierane pliki zostały pobrane ze stron probucentów i były skanowane programem Kaspersky PURE.

Proszę o sprawdzenie logów i pomoc.

Z góry dziękuje.

P.S. Gdyby brakowało czegokolwiek proszę o informację.

checkup.txt

Extras.Txt

OTL.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

W logach nie widać ani infekcji ani żadnego keyloggera. To o czym wspominasz wygląda na nadwrażliwość programu zabezpieczającego. Programy pobierane ze strony producenta są jak najbardziej bezpieczne bo to jest pewne źródło.

W razie czego możesz się jeszcze przeskanować za pomocą Malwarebytes Anti-Malware

Edytowane przez picasso
19.05.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...