gl86 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Witam, po zainstalowaniu windows 7 napęd nie odczytuje płyt zarówno cd jak i DVD orginalnych jak i nagranych wcześniej za pomocą tego samego napędu na windowsie vista i xp. W manadżerze urządzeń wydaje się wszystko ok. Napęd działa ponieważ bootuje płytki z windą z biosu natomiast po włożeniu płyty próbuje je odczytać jednak próba kończy się informacją o znalezieniu pustego dysku lub w ogóle nic się nie pojawia. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
ILP Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Wpisz w google upper filters lower filters Taka sztuczka w rejestrze do wypróbowania. Odnośnik do komentarza
gl86 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 NIestety u mnie w ścieżce o której mowa we wszystkich wątkach dotyczących kasowania tych wpisów z rejestru nie widnieją upper filters ani low filters Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 gl86 manadżerze urządzeń wydaje się wszystko ok. Odinstaluj napęd i zrestartuj komputer - Odnośnik do komentarza
gl86 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Nie pomaga. W ramach dalszych wyjaśnień podam, że czyszczenie też nie pomogło:( po odinstalowaniu sterownika i ponownym uruchomieniu instaluje się automatycznie ten sam sterownik i problem pozostaje. Odnośnik do komentarza
gl86 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Czy ma ktoś może jakąś radę co zrobić z tym cdkiem, bo jak narazie próbowałem juz chyba wszystkiego a widzę, że na forum też cicho:( Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 gl86 Czy ma ktoś może jakąś radę co zrobić z tym cdkiem Może jakiś "ESET" uaktywnił opcję blokowania konkretnych typów urządzeń (dyski zewnętrzne, płyty CD i DVD, pendrive’y) . Odnośnik do komentarza
gl86 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Niestety to też nie oprogramowanie antywirusowe:( Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 gl86 Niestety to też nie oprogramowanie antywirusowe Sprawdz jeszcze systemowe narzędzia do rozwiązywania problemów ze sprzętem i urządzeniami - _ PS. Użyj jakiegoś programu do diagnostyki napędów. Odnośnik do komentarza
gl86 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Nadal nic:( Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Witam, po zainstalowaniu windows 7 napęd nie odczytuje płyt zarówno cd jak i DVD orginalnych jak i nagranych wcześniej za pomocą tego samego napędu na windowsie vista i xp A mozesz sprawdzić, co się wydarzy kiedy zainstlujesz Virtual Box i na nim np. Windows XP? Na marginesie : jest masa tematów z ta nagrywarką w google. Kiepski wynalazek moja propozycja zmienic napęd. Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 gl86 Nadal nic:( Zainstaluj Nero InfoTool i pokaż screeany. Odnośnik do komentarza
gl86 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zainstalowałem po skanie wygląda to tak: dodam, że niektóre oryginały napęd odczytał ale np Wiedźmina edycję rozszerzoną nie pomimo tego że płytka śmiga normalnie na innym komputerze. Niektóre płyty nagrane wcześniej również czyta, ale większość odczytuje jako puste pomimo tego, że wiem, że są nagrane i ruszają na innym sprzęcie. Macie może jeśzcze jakies sugestie?? Próbowałem znaleźć nowszy firmware ale nie mogę znaleźć Proszę o szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Cóż, może się tak zdarzyć że sprzęt nie współpracuje z nową wersją systemu operacyjnego. Trzeba teraz sprawdzić czy działa on na pewno na tym samym komputerze, z tymi samymi płytami pod innym Windowsem (albo jak nie chce się robić instalacji systemu to pod Ubuntu botowanym z pendrive-a). Jeżeli masz zainstalowany Service Pack 1 do Windowsa 7 też możesz go odinstalować i zobaczyć czy coś to da. Jak to nie pomoże a płyty są odczytywane dobrze pod innym systemem operacyjnym to wina leży gdzieś w Windowsie 7. Wtedy osobiście zrobiłbym tak, że zainstalował bym Windowsa od nowa, na nowej partycji i zaraz po instalacji sprawdził czy płyty są odczytywane poprawnie. Jeżeli nie to na bank winny jest system. Nowego firmware-u do napędu też nie znalazłem ale to tak na marginesie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi