fatalbert Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam, borykam się z takim problemem, że nie mogę oglądać filmików na youtube i podobnych serwisach. Przez chwilę działają normalni po czym zmieniają sięw mniejwięcej takie coś: moja karta graficzna to geforce 8600gt, wgrywałem różne sterowniki, próbowałem różnych przeglądarek, ale nie dało to efektu, wgrałem także świeższy chipset do płyty głównej ale nadal jest ten sam problem. Może ktoś z was zna przyczynę. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Sprawdź, jak to wygląda z jakiegoś LiveCD, na przykład Knoppix. Odnośnik do komentarza
fatalbert Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 A skąd mogę go zdobyć, bo nie bardzo potrafię sie odnaleźć. Nie korzystałem również nigdy z linuxa i niejestem biegły z informatyki wiec prosil bym troche bardziej o tlumaczenie jak krowie na rowie:) I dzięki za zainteresowanie. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Pobierasz LiveCD: ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/distributions/knoppix/ADRIANE-KNOPPIX_V6.7.1CD-2011-09-14-EN.iso I albo wypalasz na płytce jako bootowalnej (przy pomocy chociażby programu Active ISO Burner), albo przy pomocy UNetBootin tworzysz bootowalnego pendrive'a. Potem z tego uruchamiasz komputer i czekasz, aż pojawi się pulpit Linuksa. Wybierasz normalnie przeglądarkę i sprawdzasz. Wydaje mi się, że Flash powinien już być zainstalowany. Odnośnik do komentarza
fatalbert Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Dzięki, jutro po robocie się tym zajmę i napiszę tu jak zachowuje sie na tym systemie. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Flash najnowszy? Jak klikniesz prawo klikiem na filmiku i dasz settings-->pierwsza zakładka i odznaczyć Enable Hardware Acceleration? Odnośnik do komentarza
fatalbert Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Wykonałem to co powiedział piotreek bo było prostsze, i jak narazie problem zdaje sie być zażegnany. Dziekuje wam bardzo panowie za zainteresowanie i pomoc. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Spróbuj sterowniki do grafiki zaktualizować do najnowszych powinno pomóc przy włączonej akceleracji Odnośnik do komentarza
fatalbert Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Właśnie jak była włączona to na najświeższych też tak sięrobioło, potem zainstalowałem trochę starsze - było lepiej ale nadal sie babrało. Dopiero po wyłączeniu tej akceleracji działa jak trzeba. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Ponawiam też pytanie czy Flash najnowszy ). Dwa masz jakieś jeszcze problemy inne z grafika?? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi