maestro19 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam, mam problem z xfire, a więc dokładnie to wygląda tak zmieniłem stary modem na router ZTE ZXV10 W300 i po długim włączeniu xfire wyskakuje mi taki błąd : http://tinypic.pl/xrl8rb7i6k3t wciskam OK i jest przez jakiś czas dobrze lecz po chwili znów wyskakuje to samo... Wie ktoś co trzeba zrobić? Z góry dzięki za pomoc, dodam że jak miałem stary modem to wszystko chodziło ok, gdzieś wyczytałem że to może być przez ten router ale nie jestem pewien więc pytam Was dlatego że wcześniej przed zmianą modemu wszystko śmigało ok... Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Nie wiem co to konkretnie za router, ale może jakiś firewall w routerze blokuje xfire. Odnośnik do komentarza
maestro19 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 A jak to można odblokować? Jak możesz to napisz krok po kroku bo ja mam pierwszy raz router i nie znam się na tym dobrze... Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Wpisujesz w pasku przeglądarki 192.168.1.1 i logujesz się na router. Po zalogowaniu klikasz zakładkę zaawansowane potem zapora i klikasz wyłącz. Zobaczymy co z tego wyniknie. EDIT: http://forums.xfire.com/showthread.php/261391-Error-Code-12002 Błąd ten ma zostać naprawiony w nowej wersji xfire, więc można też poczekać na kolejne wydanie. Odnośnik do komentarza
maestro19 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Aha, spróbuję tak zrobić zobaczymy czy coś pomoże a jak nie to nowsza wersja xfire mnie ratuje Zrobiłem jak kazałeś nawet przeinstalowałem xfire ale nadal to samo... Tylko czy po tej zmianie zapory trzeba wyłączyć i włączyć ruther albo resetować i dopiero sprawdzić? Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Restart raczej nie jest konieczny. Odnośnik do komentarza
maestro19 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Czyli [Filtr wulgaryzmów]... Muszę czekać na nową wersje xfire tak, żeby to wszystko chodziło jak powinno? Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Wszystko na to wskazuje. Odnośnik do komentarza
maestro19 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Tylko ciekawe kiedy będzie nowa wersja... Ciężko się z tym pracuje no ale trudno Odnośnik do komentarza
maestro19 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zainstalowałem nowszą wersję xfire a teraz pokazuje mi error code 2 Lol... Co jest grane? To nigdy nie będzie działać poprawnie? Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 To ja już nie mam pojęcia. Tu jest podobny temat http://www.gutefrage...e-error-code-2. EDIT: Możesz też spróbować odblokować port -TCP 25999 wg. tej instrukcji http://www.orange.pl/kid,4000377158,id,4002317473,title,ZTE-ZXV10-W300-przekierowanie-portow,helparticle.html?selectedTerminal=ZTE+ZXV10+W300&selectedProducer=ZTE&containerShortName=esupport_modems_b2c Odnośnik do komentarza
maestro19 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 To nie możliwe że nic nie pomaga... Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 A przy zmianie modemu na router zmieniałeś coś jeszcze ?? Odnośnik do komentarza
maestro19 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Nie nic, poprostu nie miałem neta przez tydzień odłączyłem stary modem i podłączyłem ruther i zaczęło się to, może wolną chwilą zamienie znów na stary modem i zobaczę czy coś pomoże. Odnośnik do komentarza
maestro19 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Tak jak myślałem podłączyłem stary modem i błąd zginął... I co tu zrobić panowie i panie? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi