piotras76 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Wygląda to tak: Wyskakuje informacja, że program antywirusowy został zatrzymany lub jego stan jest niestabilny. Komputer mogę zeskanować tylko skanerem online. Ciągle w tle pracuje program kcxkwtekw9. exe - tak pokazuje "gmer". Wczoraj Gmer "chodził - dzisiaj nie mogę go uruchomić. Wyskakuja za to takie komunikaty. LoadDriver("C:\Docume~1\Admini~1\Ustawi~1\Temp\pqliqpow.sys") Error 0x0000001: dla usuwalnego klucza nadrzędnego nie można utworzyć trwałego podklucza C:\Windows\system32\config\system : Proces nie może uzyskać dostępu do pliku ponieważ jest on używany przez inny proces. Udało mi się usunąć program bm.exe ale tego kcxkwtekw9 nie mam pojęcia jak. Poza tym nie działa mi kombinacja klawiszy "ctrl +alt+del". Czasem internet tak zamuli że aż się odechciewa siedzieć. EDIT: Chyba sobie poradziłem z problemem. Poszło z TDSSKiller od Kasperskiego, potem ruszył antywirus, zatrzymał akcję rootkitów, skan na "niebieskim skreenie" znalazł 4 trojany i rootkity, wykasował je i chyba teraz jest ok. Extras.Txt OTL.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Chyba sobie poradziłem z problemem. Poszło z TDSSKiller od Kasperskiego, potem ruszył antywirus, zatrzymał akcję rootkitów, skan na "niebieskim skreenie" znalazł 4 trojany i rootkity, wykasował je i chyba teraz jest ok. Nie tak szybko. Wykonaj w takim razie nowe logi z OTL oraz Gmer i zaprezentuj też raport z Kaspersky TDSSKiller Odnośnik do komentarza
piotras76 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Proszę bardzo. Jedynie co mi się jeszcze nie podoba to to, że nie działają klawisze "ctrl alt del". Zrobiłem małą aktualizację systemu i nic. Chociaż jest pewna zmiana - słyszę dźwięk klawiszy - taki gong, a wcześniej go nie było :-). gmer2.txt OTL2.Txt kaspersky.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Rzeczywiście infekcji tu już nie widać. Drobna poprawka tylko do zrobienia. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http: //start.facemoods.com/?a=ironto IE - HKCU\..\SearchScopes,DefaultScope = {0D7562AE-8EF6-416d-A838-AB665251703A} IE - HKCU\..\SearchScopes\{043C5167-00BB-4324-AF7E-62013FAEDACF}: "URL" = http: //vshare.toolbarhome.com/search.aspx?q={searchTerms}&srch=dsp IE - HKCU\..\SearchScopes\{0D7562AE-8EF6-416d-A838-AB665251703A}: "URL" = http: //start.facemoods.com/?a=ironto&s={searchTerms}&f=4 [2012-03-18 10:04:25 | 000,000,000 | ---D | M] (Vuze Remote Community Toolbar) -- C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\sy4fdsjm.default\extensions\{ba14329e-9550-4989-b3f2-9732e92d17cc} [2011-04-16 13:20:40 | 000,002,049 | ---- | M] () -- C:\Program Files\mozilla firefox\searchplugins\fcmdSrch.xml O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - No CLSID value found. O4 - HKLM..\Run: [Regedit32] C:\WINDOWS\system32\regedit.exe File not found O8 - Extra context menu item: Ajouter à l'Anti-bannière - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2010\ie_banner_deny.htm File not found :Reg [-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List] "C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Temp\BNE24.tmp"=- "C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Temp\BNC.tmp"=- "C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Temp\BN6.tmp"=- "C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Temp\BN8.tmp"=- "C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Temp\BN1.tmp"=- "C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Temp\BN4.tmp"=- :Commands [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL Jedynie co mi się jeszcze nie podoba to to, że nie działają klawisze "ctrl alt del" Rozumiem, że po wciśnięciu nic się nie wyświetla? Odnośnik do komentarza
piotras76 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Co da wklejenie tego skryptu? Czego dotyczy ta poprawka? A odnośnie klawiszy "ctrl alt del" to nic się nie wyświetla, jedynie słychać "gong" w tle Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Poprawka dotyczy usunięcia pozostałości po sponsoringach i pustych wpisów. I gdzie nowe logi? Edytowane 15 Maja 2012 przez picasso 15.05.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi