Lisek34 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Witam. Ostatnio coś ... i nie mogę odtwarzać filmów w rmvb. Tylko KMPlayer, ale ten odtwarza nierówno z dźwiekiem (kazdy film). Zaś AVI mogę odtwarzać w Windows Media Player, ale nie mogę w Media Player Classic. A wszystko działało. Przeinstalowanie kodeków nic nie daje, zniżenie się do niższej wersji również. Nie wiem co robić, nie mam czasu ciągle konwertować RMVB > AVI. Dziękuje za pomoc z góry. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Ja używam VLC Media Player, a i żadnych kodeków nigdy nie instalowałem poza tymi, które instalowały się z programem, nie spotkałem jeszcze materiału, z którym miałbym problemy w odtworzeniu. Odnośnik do komentarza
mojomr Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 @Lisek34 Patrzyłeś na najprostszą sprawę? W MPC:Widok > Opcje > Filtry wewnętrzne - co masz zaznaczone do odtwarzania? Odnośnik do komentarza
Lisek34 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Coś tam miałem odznaczone, zaznaczyłem wszystko i nadal nie działa. Po odtworzeniu filmu wyskakuje okienko, Warning Media Player Classic - Home Cinema could not render some of the pins in the graph, you may not have needed codecs or filters on the system. The following pin(s) failed to find a connectable filter: File Source (Async.)::Output http://wklej.org/id/728292/ Co do VLC - zbyt mocno przyzwyczaiłem się Media Player Classic. Zapomniałem dodać jakich kodeków używam. K-Lite Codec Pack Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 A ja z tego samego powodu zrezygnowałem z MPC, jego prostota już na mnie nie działa, wolę funkcjonalność. Odnośnik do komentarza
mojomr Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Fachowcem jakimś wielkim nie jestem, ale na moje oko próbujesz odtworzyć plik, który jest zdekodowany/skompresowany w nieznanym formacie(kontener avi ale jaki kodek?) Rozumiem, że dotyczy to wszystkich plików a nie jakiegoś konkretnego? Próbowałeś podejrzeć o co dokładnie chodzi w np.: GSpot/jakimś innym programie tego typu - MediaInfo? Masz w systemie na pewno Real Alternative? Co masz ustawione w Widok > Opcje > Odtwarzanie > Wyjście? (zaznaczone VMR9? Zaznaczone DirectX 9?) Przeinstalowanie kodeków nic nie daje Tak po prostu "nadpisałeś" paczkę K-Lite? Czy odinstalowałeś całkowicie i zainstalowałeś na nowo? (ja tak bym zrobił). Używasz dodatkowo FFDshow może? Odnośnik do komentarza
Lisek34 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Rozumiem, że dotyczy to wszystkich plików a nie jakiegoś konkretnego? Tak. Nic nie daje się otwierać. Różne przeprowadzam konwersje, różne kodeki. Nie chce działać i tyle. Tak po prostu "nadpisałeś" paczkę K-Lite? Czy odinstalowałeś całkowicie i zainstalowałeś na nowo? (ja tak bym zrobił). Używasz dodatkowo FFDshow może? Paczki K-Lite nie da się nadpisać, przy instalacji prosi o usunięcie starszej wersji. Usuwałem to już chyba 5 tysięcy + 2 razy, w tym Total Uninstallem. Lipa. Co mam ustawione? Nie jestem na swoim komputerze, ale jak będę to sprawdzę. Real Alternative też było przeinstalowywane. Odnośnik do komentarza
mojomr Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Paczki K-Lite nie da się nadpisać, przy instalacji prosi o usunięcie starszej wersji. Sorki, nie używam, nie wiedziałem. U mnie chodzi MPC + filtry FFDshow + Real Alternative i śmiga Co mam ustawione? Nie jestem na swoim komputerze, ale jak będę to sprawdzę. To spójrz, może problem tkwi w ustawieniach odtwarzacza? Nie wygląda ale warto sprawdzić/wyeliminować taką możliwość. Zerknij jeszcze na zaznaczone formaty (Widok > Opcje > Odtwarzacz > Formaty) Odnośnik do komentarza
Lisek34 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Wkurzony, postanowiłem wgrać to co Ty posiadasz. Tj. MPC + filtry FFDshow + Real Alternative (K-Lite odinstalowany) i teraz nie ma dźwięku... :/ Odnośnik do komentarza
mojomr Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Po instalkach/reinstalkach/odinstalkach mogły Ci się wysypać skojarzenia plików. Zobacz znowu co masz pozaznaczane w Opcjach MPC (filtry wewnętrzne - internal filters), dodatkowo sprawdź ustawienia systemowego głośnika. Zobacz w opcjach dekodera dźwięku FFDshow (Start > Wszystkie programy > ffdshow > konfiguracja dekodera dźwięku) jakie kodeki masz zaznaczone. Jakby coś - mogę powklejać screeny moich ustawień, może coś Ci pomogą? Odnośnik do komentarza
Lisek34 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Działa! Nareszcie! Problemem był źle ustawiony renderer dźwięku. Dziękuje, mojomr, jesteś wielki Odnośnik do komentarza
mojomr Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Dzięki za dobre słowo Grunt, że problem rozwiązany Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi