muszka Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam, chciałem zasięgnąć porady osób które znają się lepiej na komputerach niż ja otóż w komputerze powymieniałem sobie wentylatory na nowe, ponieważ stare już hałasowały, kupiłem sobie także jeden większy 140x140 mm żeby włożyć go w bok obudowy i moje pytanie jest takie czy lepiej go ustawić aby wdmuchiwał chłodne powietrze czy żeby wyciągał je? Ponieważ przy gierkach procek wraz z kartą graficzną GeForce GT440 dostają temperatury ;/ Wentylatorek jest sporawy, ale przy 12V chodzi cichutko i nieźle wieje Specyfikacja techniczna: Obroty: 1000 obr./min. ±10% Zasilanie: 12V, 0,13A Przepływ: 104 m3/h Masa: 121g Hałas: 18,6 dB Rezystancja cieplna: 0,29 C/W Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Myślę, że konieczne są zdjecia pokazujące układ wewnątrz kompa po zdjęciu płyty zewnętrznej. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Krótko i zwięźle: boczny ma wdmuchiwać powietrze do komputera, jeśli montujesz wentylatory również u góry obudowy to ten/te ma/mają wyciągać powietrze z obudowy. Odnośnik do komentarza
muszka Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 ok, dzięki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi