krzysiekF Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Witam, Mam problem, Avast wyswietla mi co 3 minuty ostrzezenie o "zablokowaniu złośliwego URL" - wwXXXw.socialnewsworld.com Na stronie nigdy nie bylem i wyswietla sie to nawet jak nie mam wlaczonego IE. Logi OTL i GMER GMER.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Log z Gmer wskazuje ze tu może być rootkit w MBR. Zastosuj Kaspersky TDSSKiller, jeśli coś wykryję ustaw na razie opcję Skip i tu wklej tylko raport. Odnośnik do komentarza
krzysiekF Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 cos znalazl tdskiller.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Znalazł to co było spodziewane. To teraz uruchom go jeszcze raz i dla wyniku Rootkit.Boot.Wistler.a zaznacz opcję Cure. Po wykonaniu dajesz nowy log z Kasperskyego i z Gmer. Odnośnik do komentarza
krzysiekF Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 wyglada na to ze OK gmer.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Dlaczego usunąłeś poprzednie załączniki z logami? - Tak się nie robi(!) tym bardziej, ze chciałem jeszcze coś sprawdzić w oparciu o poprzednie logi i teraz nie mogę tego zrobić. Jeśli chodzi o logi obecne to infekcja pomyślnie usunięta. Użyj opcji Sprzątanie z OTL i opróżnij folder przywracania systemu: KLIK I teraz Avast już nie powinien ci nic wykrywać. Odnośnik do komentarza
krzysiekF Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zapamietam to na przyszlosc. Wszystko dziala jak nalezy, Wielkie dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi