picasso Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Błędy nieaktualne: Usługa Usługi IPSEC zależy od usługi Sterownik protokołu TCP/IP, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu: Nie można odnaleźć określonego pliku. To ustąpiło po przeładowaniu całego TCP/IP. Po tym czasie zaczęły się nagrania ze źródłem Tcpip, czyli stos już na chodzie. Usługa Usługa Pomocnik IPv6 zawiesiła się podczas uruchamiania. Po wykonanej tu deinstalacji IPv6 nie powinno mieć miejsca. Przy okazji: taki błąd powoduje długi start Windows. W zasadzie z dziś odliczając od czasu przeładowania TCP/IP widzę tylko to: Zdarzenie 7024, Service Control ManagerUsługa Routing i dostęp zdalny zakończyła działanie; wystąpił specyficzny dla niej błąd 711 (0x2C7). Start > Uruchom > services.msc, jaki status mają usługi: Routing i dostęp zdalny, Menedżer autopołączenia dostępu zdalnego, Menedżer połączeń usługi Dostęp zdalny, Telefonia. Typy startowe: Ręczne. Wcale nie odrzucam np. naprawy metodą nakładkową, bo od dawna mam poustawiany system dokładnie tak jak mi odpowiada i nie chcę od nowa kompletować wszystkiego bo jest to praktycznie niemożliwe. + Ściągam SP3 co zajmie jeszcze około godziny, narazie wrzucam dziennik zdarzeń Najlepiej zrobić Reperację nakładkową już teraz, przed instalacją SP3. Reperacja nakładkowa zdegraduje status SP (również i zainstalowanego IE8) i odwróci aktualizację w mało elegancki sposób, instalacja SP3 byłaby wtedy wymagana po raz drugi. Reinstalacja Windows wg schematu reperacji pozwoli ocalić personalne ustawienia i pliki, toteż nie widzę problemu, a IE8 szybko przeinstalujesz. Instalacja SP3 nadal obowiązkowa, tylko po Reperacji. No chyba, żebyś stworzył nową płytę XP ze zintegrowanym SP3 (KLIK), wtedy reperacja będzie jednocześnie aktualizacją i dwa jelenie ubite za jednym zamachem. . Odnośnik do komentarza
wojtron Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 A więc tak: System ładuje się naprawdę szybko na pewno nie wolniej niż było. Co do usług: Routing i dostęp zdalny Typ uruchomienia - Automatyczny Stan - Wyłączony Menedżer autopołączenia dostępu zdalnego Typ uruchomienia - Wyłączony Stan - Wyłączony Menedżer połączeń usługi Dostęp zdalny Typ uruchomienia - Wyłączony Stan - Wyłączony Telefonia Tryb uruchomienia - Ręczny Stan - Wyłączony Stan usług z ręcznym uruchomieniem Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Oba Menedżery przestaw na Ręczny. I sprawdź czy da się zastartować usługę Telefonia przyciskiem, czy nie wyrzuca aby jakiegoś błędu. Odnośnik do komentarza
wojtron Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Poszło bez problemów. Robieniem płytki ze zintegrowanym SP3 zajmę się prawdopodobnie dopiero jutro. Albo jednak zajmę się tym już teraz, zależy mi na rozwiązaniu tego możliwie szybko. #edit 2 Jednak dopiero jutro uda mi się wypalić płytkę, ostatnia czysta CD którą miałem jednak jest już zapisana. #edit 3 I tak tym sposobem dotarłem do pewnego momentu w którym się poddaje. Mimo wszystko dziękuję za okazaną pomoc, mogę bez problemu przerzucić potrzebne pliki z systemu więc nie ma problemu. Na zakończenie dodaję unikatową pamiątkę (kolejny do kolekcji) na zwieńczenie przeprowadzonych tu operacji. Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez wojtron Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi