muszka Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Witam, pomógłby mi ktoś znaleźć jakiekolwiek sterowniki do karty dźwiękowej PCI\VEN_13F6&DEV_0111&SUBSYS_011113F6&REV_10 prawdopodobnie jest to C-Media. Problem polega na tym, że są sterowniki ale tylko na systemy 32 bit, a ja mam Win7 x64, przeszukałem internet i nic nie pasuje ;/ Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Z ID wynikało by że jest to C-Media, ale dobrze by było jeszcze znać model chipu, jeżeli jest to karta niezintegrowana na PCI to można wyjąć i odczytać co jest na niej napisane, jeżeli zintegrowana no to chyba jakimś programem typu SIW. Na stronie producenta również nie ma rozróżnienia systemów 32/64: http://www.cmedia.com.tw/EN/DownloadCenter_Detail2.aspx?pserno=0&dtype=ALL Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Wygląda na to iż jest to CMI8738 spróbuj stąd: http://www.cmedia.co...rno=0&dtype=ALL już podane na tacy. Odnośnik do komentarza
muszka Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Wszystko śmiga ) Dziękuje bardzo. Odnośnik do komentarza
muszka Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witam, pisałem niedawno o mojej karcie w tym temacie. Problem jest taki, że jednak nie wszystko chodzi tak jak powinno, a mianowicie gdy pogłośnię to na głośnikach daje niezły szum lub pisk, a z mikrofonem mam taki problem, że na Skype innym piszczy, a przy jego włączaniu/wyłączaniu strzelają wszystkim głośniki ;/ Nie wiem czy da się coś z tym zrobić wcześniej na win7 x86 wszystko chodziło normalnie. Tak dla przypomnienia o mojej karcie dźwiękowej: PCI\VEN_13F6&DEV_0111&SUBSYS_011113F6&REV_10 C-Media CMI8738 Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 muszka przeszukałem internet i nic nie pasuje Sprawdz - 1KLIK. Odnośnik do komentarza
muszka Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Sprawdz - 1KLIK. przez ten sterownik PC mi się zawiesza ;/ ech... poszukuje dalej sterownika Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Problem jest taki, że jednak nie wszystko chodzi tak jak powinno, a mianowicie gdy pogłośnię to na głośnikach daje niezły szum lub pisk, a z mikrofonem mam taki problem, że na Skype innym piszczy, a przy jego włączaniu/wyłączaniu strzelają wszystkim głośniki ;/ nie jest to czasem kwestia ustawień? Możesz wkleić zrzuty ekranów tych ustawień? Odnośnik do komentarza
muszka Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zauważyłem, że w opcjach było włączone wzmocnienie mikrofonu przez co powodowało pisk ; p Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi