kvasior Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Witam. Mam na komputerze zainstalowany windows 7. W systemie dzieją się dziwne rzeczy..: - po włączeniu większości programów nie widać ich menu (mbam nie da się w ogóle zainstalować) - całkowicie usunęło się połączenie z internetem - pojawił się klasyczny pasek windows (jak w 98) - nie mogę wejść w opcje msconfig (zakładki są tak jakby jedna na drugiej, tak że nie widać żadnej z opcji) to samo jest z przywracaniem systemu - po wejściu do trybu awaryjnego jest to samo.. - gdy próbuję włączyć domyślnego antywirusa- mcafee- pokazuje sie tylko menu i od razu znika. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Czy jesteś w stanie uruchomić OTL? Jeśli tak, w skanie opcję Usługi ustaw na Wszystko i przedstaw log. Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 właśnie nie jestem w stanie uruchomić OTL'a. Po uruchomieniu widać tylko puste okno. Robię to w trybie awaryjnym, bo na zwykłym logowaniu nie uruchamia pendrive, a nie mam tam sieci by OTL'a pobrać, jakieś rady? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Trudno tu diagnozować nie mając konkretów. Wyprodukuj log z poziomu środowiska zewnętrznego, tzn. F8 > Napraw komputer > Wiersz polecenia > zrób log z FRST. Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 dodam, że udało mi się wejść w usługi i wszystkie są wyłączone. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 dodam, że udało mi się wejść w usługi i wszystkie są wyłączone. Czy system ma zainstalowany SP1? Tutaj są pliki REG przywracające domyślne konfiguracje wartości Start usług ("Default"): KLIK. Pobierz dopasowany plik, z prawokliku na plik opcja Scal i zresetuj system. . Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 zamieszczam log z FRST FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Czyli system bez SP1. Pobierz plik Default W7 Home Premium 32 Start v0.04.zip: KLIK. Scal i restart systemu. Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zrobiłem jak radziłaś. Po restarcie usługi są już ok, jednak dalej gdy chce zainstalować np. mbam wyświetla się pionowy pasek o szerokości 3 mm i na tym koniec.. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Czy teraz po rekonfiguracji usług jesteś w stanie zrobić logi z OTL spod działającego systemu? Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Piscasso, dzięki za zaangażowanie. Okazało się, że system miał zbyt mało miejsca do prawidłowego prosperowania. Uruchomiłem usługi i dzięki temu udało mi się odpalić mbam, ale nie znalazł on żadnych infekcji. Poszerzyłem partycję c: i problem się rozwiązał Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi