Skocz do zawartości

Blokada wyników Google i CAPTCHA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem nowy na forum więc proszę o odrobinę wyrozumiałości.

Mam problem z komputerem stacjonarnym ponieważ nie działa mi wyszukiwarka google i wszystkie wyniki stron z nią powiązane a także nie działają weryfikacje CAPTCHA usuwałem już antywirami i anymalware jakies syfy ale nic nie pomaga więc proszę tutaj o pomoc.

zamieszczam logi z Gmer'a i OTL'a

z góry Wielkie Dzięki :)

gmer..txt

OTL.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Logi z OTL powinny być dwa, brakuje loga ekstras. Podczas skanowania opcja "Rejestr - skan dodatkowy" ma być ustawiona na "Użyj filtrowania". Kolejna sprawa to ślady używania ComboFix i ani słowa o tym. W dodatku program ściągany z serwisu zewnętrznego instalki.pl (co nie gwarantuje najnowszej wersji narzędzia) a nie z linków oryginalnych. Użyty bez potrzeby.

Jeśli chodzi o logi nie bardzo jest się do czego przyczepić, ale log z Gmer wygląda na urwany gdyż nie ma końcowego zwrotu:

---- EOF - GMER 1.0.15 ----

Tu może być rootkit. Uruchom Kaspersky TDSSKiller i jeśli coś wykryje na razie nic nie usuwaj tylko kliknij opcję Skip a tu wklej tylko raport z narzędzia.

Te objawy są na pewno od rootkita. GMER wprawdzie urwany, ale ma dostateczne informacje, jest linia charakterystyczna dla rootkita Virus.Win32.Rloader.a:

---- Kernel code sections - GMER 1.0.15 ----

.text atapi.sys F847E852 1 Byte [CC] {INT 3 }

W tej urwanej końcówce GMER powinna być jeszcze sekcja Threats pokazująca wątki "System" od rootkita. TDSSKiller wykryje zainfekowany acpi.sys i należy przyznać akcję Cure.

.

Edytowane przez picasso
7.05.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...