oskileszyk Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Witam Dzisiaj przeprowadziłem analizę mojego komputera programem combofix gdyż złożyłem komputer niedawno i zauważyłem że nie działa mi zbyt dobrze (pokazują mi się rożne błędy, zacina sie oraz blue cscreeny). Nie jestem obeznany w komputerach dlatego proszę o analiże mojego loga. Za wszystkie odpowiedzi od razu dziękuje !! combo.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zacznijmy od tego, że ComboFix to nie jest narzędzie do "robienia loga" tylko silny dezynfektor na trudne przypadki infekcji i nie wolno go używać na start na każdy problem. W dodatku zasad działu nie przeczytałeś bo my tu na pewno nie prosimy o taki log. ComboFix odinstaluj bo nie będzie ci już potrzebny: Wciśnij kombinację klawisza z flagą Windows + R wpisz CMD następnie wklej i wywołaj polecenie "c:\users\Oskar\Desktop\ComboFix.exe" /uninstall W dalszej kolejności wykonaj prawidłowe logi z OTL pokazują mi się rożne błędy, zacina sie oraz blue cscreeny Jakie blędy? A co do bluescreenów przydało by się wykonanie punktu 5 z tego tematu: KLIK Odnośnik do komentarza
oskileszyk Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Witam, dziękuje za zaangażowanie się w mój problem. Wysyłam prawidłowy log z OTL oraz dwa ostatnie blue sreeny. Mam nadzieję że to pomoże. błąd.txt błąd1.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Wysyłam prawidłowy log z OTL Nie do końca prawidłowo bo logi z OTL powinny być dwa, brakuje ekstras. Opcja "Rejestr - skan dodatkowy" powinna być zaznaczona na "Użyj filtrowania". Ten log ci jednak podaruję gdyż wyraźnie widać, że tu infekcji nie ma. Bluescreeny na atapi i ntoskrnl to raczej wskazywałoby na problem sprzętowy i do takiego działu zostaje przeniesiony ten temat. Zapoznaj się wczesniej z zasadami tego działu: KLIK Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zanim zaczniesz wklejać prawidłowe zrzuty ekranu potrzebne w tym dziale, spakuj katalog "minidump" i wrzuć na jakiś hosting, a tu daj linka do paczki. Odnośnik do komentarza
oskileszyk Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Oto ten plik extras. Mam jeszcze pytanie czy spotkał się ktos z błędem directx device creatio error podczas uruchamiania gry. Windows 7 64-bit GeForce GTX 560 ti AMD FX6200 3,8Ghz Od razu mówię że mam zainstalowane najnowszy sterownik do karty graficznej i directx 11. Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Mam jeszcze pytanie czy spotkał się ktos z błędem directx device creatio error podczas uruchamiania gry. a ja mam pytanie czytałeś temat linkowany przez Landusa (widziałem, że go czytałeś) i czego w nim nie zrozumiałeś ? To nie jest forum wróżek, jesteś w dziale "hardware" i masz zrobić to co jest tu wymagane, plus to o co prosiłem w poście #5. Jak się nie podoba, to zawsze możesz iść na forum gdzie zwykle bywasz. Odnośnik do komentarza
oskileszyk Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Witam Bardzo przepraszam za wszystkie utrudnienia. Wysyłam link do spakowanego folderu minidump. http://www.sendspace.pl/file/05c988684bea96bbfd46c41 Odnośnik do komentarza
oskileszyk Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Czy mógłbym dostać odpowiedź????? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Błędy są zupełnie niejednorodne, więc ściągnij memtest86 http://www.memtest86.com/ (wersja 4.0b) wypal CD, odpal komputer z tej płyty i uruchom test, ma trwać co najmniej kilka godzin lub do pierwszego błędu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi