jfk74 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 witam, mam problem bo nagle przestał działać dźwięk w komputerze. próbowałem z różnymi głośnikami i nic. w menadżerze urządzeń pokazuje jeden wykrzyknik "nieznane urządzenie" ale chyba to nie ma związku z dźwiękiem. Kontrolery dźwięku pokazuje jako ok. w zakładce dźwięk z panelu sterowania pokazuje Cyfrowe urządzenie audio S/PDIF. wydaje mi sie ze to jakiś problem ze sterownikami ale nie moge znaleźć w necie zintegrowana karta dzwiękowa VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller PCI Płyta główna Asus PSV02-MX z góry dziekuje za pomoc JK Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Mozesz poprawnie odczytac nazwe plyty glownej. Daj zakladke System Summary z HWinfo + scriny z wykrzyknikow MU. w menadżerze urządzeń pokazuje jeden wykrzyknik "nieznane urządzenie" ale chyba to nie ma związku z dźwiękiem oczywiscie, ze nie. Mialem dzisiaj sen, to ma zwiazek ze sniegiem na Alasce. Odnośnik do komentarza
jfk74 Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 sorry płyta główna ASUS P5VD2-MX zrzuty Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 W menedżerze realteka jako domyślne masz wybrane głośniki? Pokaż może jeszcze zrzut z głównego ekranu menedżera realteka. Odnośnik do komentarza
jfk74 Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 mam tylko coś takiego Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Jakie do tej pory instalowales stery do tej plyty. Nie ma oficjalnego wsparcia dla Win7. ? Zdiagnozuj co za urzadzenie jest na zolto w MU. Prawa mysz na nieznane urzadzenie - wlasciwosci- detale- Hardware IDS - - spisz lub kopiuj od razu do przegladarki . Bedzie to podobny ciag znakow - PCI\VEN_10DE&DEV_1081&CC_0300 Poza tym odinstaluj stery + wyczysc np. Driver Swepperem w trybie awaryjnym + popraw Cclinerem rejestr i zinstaluj pobrane np. od producenta. http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp moze sie okazac, ze nie ma wsparcia dla Win7 rowniez tam. Wtedy zostaja ci strony z ryzykiem. Co sie stalo ; nagle przestał działać dźwięk w komputerze wyjasnij to nagle, awaria pradu, cos instalowales, kot wskoczyl na klawiature? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 A o jaki system tu chodzi? Prawda, nie ma wsparcia dla win 7 ale do win vista jest i te powinny pasować gdyby faktycznie chodziło o windows 7. I jeszcze jedno, jeśli jest to faktycznie płyta P5VD2-MX to tu nie ma w ogóle realteka, jest ADI Sound Max, nie wiem skąd do głowy przyszedł mi realtek. J/w wyczyść system z driverów sweeperem i jeszcze raz zainstaluj te od asusa + "hyperiony" od VIA. próbowałem z różnymi głośnikami i nic. podpinasz je do wyjścia w kolorze? Odnośnik do komentarza
jfk74 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 dzieki za porady. pokombinowałem troche i ostatecznie znalazłem. ftp://ftp.asus.com.tw/pub/asus/misc/audi...0_Win7.zip rzeczywiście to był ADI SOUND MAX. hula wszystko pięknie! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi